home design 800x400

Τα κτήρια του Ναυπλίου μας μιλούν

Οι μαθητές του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ναυπλίου περπάτησαν στους δρόμους του και ανακάλυψαν μια ποικιλία από κτήρια που αφηγήθηκαν την ιστορία τους

|

Χρόνος ανάγνωσης

1 λεπτό

|

0 Σχόλια στο Τα κτήρια του Ναυπλίου μας μιλούν

Το Ναύπλιο, μια από τις πιο ιστορικές και γραφικές πόλεις της Ελλάδας, αποτελεί έναν αληθινό θησαυρό αρχιτεκτονικής και πολιτιστικής κληρονομιάς.

Οι μαθητές του ΣΤ΄1 23-24 του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ναυπλίου, μαζί με την εκπαιδευτικό Δρίτσα Αικατερίνη, περπάτησαν στους δρόμους του και ανακάλυψαν μια ποικιλία από κτήρια που αφηγήθηκαν την ιστορία τους.

Από τα εντυπωσιακά κάστρα του Παλαμηδίου και του Μπούρτζι, που δεσπόζουν εντυπωσιακά πάνω από την πόλη, μέχρι τις παλιές εκκλησίες του Αγίου Γεωργίου και του Άγιου Σπυρίδωνα, το Ναύπλιο αποπνέει έναν μοναδικό συνδυασμό παρελθόντος και παρόντος.

Οι στενοί, πλακόστρωτοι δρόμοι της παλιάς πόλης μας οδηγούν σε νεοκλασικά αρχοντικά, που μαρτυρούν την αρχοντική ατμόσφαιρα μιας άλλης εποχής.

Μέσα από αυτό το ταξίδι, τα παιδιά γνωρίσαν καλύτερα τα κτήρια της πόλης τους και εκτίμησαν τον τρόπο με τον οποίο οι διάφορες εποχές έχουν αφήσει το σημάδι τους στο σήμερα.

Κάθε κτήριο, έχει την δική του ιστορία να μας διηγηθεί. Οι παιδικές φωνές, ζωντάνεψαν τα κτήρια αυτά…. ας τα απολαύσουμε στο παρακάτω βίντεο:

Σχόλια

Exit mobile version