home design 800x400
home design 1170Χ320

Φοιτητές από την Αθήνα στα Γενικά Αρχεία του Κράτους Αργολίδας

Επίσκεψη ομάδας προπτυχιακών φοιτητών/-τριων και καθηγητών του Τμήματος Αρχειονομίας, Βιβλιοθηκονομίας και Συστημάτων Πληροφόρησης του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής
genika arxeia kratous

Την Παρασκευή 14 Ιουνίου  τα Γενικά Αρχεία του Κράτους του Τμήματος Αργολίδας δέχτηκαν  την επίσκεψη ομάδας προπτυχιακών φοιτητών/-τριων και καθηγητών του Τμήματος Αρχειονομίας, Βιβλιοθηκονομίας και Συστημάτων Πληροφόρησης του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.

Τα  Αρχεία του Τμήματος Αργολίδας είναι μια περιφερειακή υπηρεσία των Γενικών Αρχείων του Κράτους, που έχει σαν βασικό σκοπό τη διάσωση, την εποπτεία, τη συγκέντρωση, την ταξινόμηση και την ευρετηρίαση του αρχειακού υλικού του νομού, καθώς και τη διάθεση με ποικίλους τρόπους του αρχειακού πλούτου.

Ο Επίκουρος Καθηγητής  Γιάννης Στογιαννίδης, ο  Νίκος Λαζαρίδης, μέλος ΕΔΙΠ του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής μαζί με μια ομάδα 15 προπτυχιακών φοιτητών/-τριών του Τμήματος Αρχειονομίας, Βιβλιοθηκονομίας και Συστημάτων Πληροφόρησης επισκέφτηκαν τα Γενικά Αρχεία του Κράτους Τμήμα Αργολίδας. 

Οι υπάλληλοι των Γ.Α.Κ. Τμήματος Αργολίδας μαζί με την πρώην Προϊσταμένη του τμήματος  Μαρίνα Τσουλουχά ξενάγησαν τους φοιτητές στο κεντρικό κτίριο της υπηρεσίας, το οποίο βρίσκεται στο Ναύπλιο, όπως και στα υπόλοιπα δύο παραρτήματα. Τόσο οι καθηγητές όσο και οι φοιτητές/-τριες είχαν τη δυνατότητα να εξερευνήσουν τα αρχειακά τεκμήρια της τοπικής ιστορίας προηγούμενων αιώνων που φυλάσσονται στα Γ.Α.Κ. Αργολίδας. 

Οι φοιτητές/-τριες, ως μελλοντικοί επαγγελματίες αρχειονόμοι, ήρθαν σε επαφή με το κόσμο των αρχείων σε πραγματικές συνθήκες εργασίας. Για να υπάρξει μια αλληλεπίδραση των ακαδημαϊκών τους γνώσεων με την αγορά εργασίας, οι φοιτητές/-τριεςπληροφορήθηκαν για τις μεθοδολογίες που η υπηρεσία: διαχειρίζεται και τεκμηριώνει συμβατικό αρχειακό υλικό, αποθηκεύει και συντηρεί υλικό σε όλες τις κατηγορίες των υποστρωμάτων, σχεδιάζει και οργανώνει την εσωτερική της βιβλιοθήκη, ψηφιοποιεί αρχειακό υλικό και το αποθηκεύει με ασφάλεια, παρέχει υπηρεσίες στους πολίτες.

Η εμπειρία αυτής της επίσκεψης άφησε θετικό αποτύπωμα. Παράλληλα, εξετάζεται θετικά η υλοποίηση προγράμματος σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο ολιγοήμερου καλοκαιρινού εργαστηρίου περιγραφής αρχειακού υλικού (summercamp).

gak
gakk
arxeia

Σχόλια

riviera banner

newsletter banner anagnostis