home design 800x400

Αργολίδα: Η φωτιά έφθασε στη Δάρδιζα – Ζημιές σε αυλές και αποθήκες

Τέσσερα πύρινα μέτωπα αντιμετωπίζουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην Ερμιονίδα, σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας – Τι δηλώνει ο δήμαρχος Ερμιονίδας

Μέχρι τον οικισμό Δάρδιζα έφθασε η φωτιά που ξέσπασε, σήμερα το μεσημέρι στην περιοχή «Τριανταφύλλι» Ηλιοκάστρου, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή.

Στην περιοχή επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής υπηρεσίας, χωματουργικά μηχανήματα, τα πυροσβεστικά οχήματα του Δήμου Ερμιονίδας, καθώς και μισθωμένες υδροφόρες.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις μάλιστα ενισχύθηκαν και πλέον επιχειρούν 73 πυροσβέστες, με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων της 6ης ΕΜΟΔΕ και 23 οχήματα, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού δύο αεροσκάφη και τρία ελικόπτερα.

Όπως σημειώνει ο δήμαρχος Ερμιονίδας Γιάννης Γεωργόπουλος: «Είμαστε σε διαρκή επικοινωνία και επαφή με τον Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και Συντονιστή της πυροσβεστικής κατάσβεσης, την Αστυνομία, την Πολική Προστασία και τον Αντιπεριφερειάρχη της Π.Ε Αργολίδας».

Νωρίτερα η Πολιτική Προστασία και η Πυροσβεστική Υπηρεσία πραγματοποίησαν προληπτική εκκένωση του οικισμού «Δάρδιζα».

«Δεν γνωρίζουμε ακόμα τις υλικές ζημιές που έχει προκαλέσει η φωτιά, προέχει να τεθεί υπό πλήρη έλεγχο», επισημαίνει ο δήμαρχος Ερμιονίδας που συστήνει σε όλους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας: Ζημιές σε αποθήκες και αυλές

«Τέσσερα πύρινα μέτωπα αντιμετωπίζουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην περιοχή της Δάρδιζας», ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Γιάννης Μαντζούνης, προσθέτοντας ότι «γίνεται μεγάλη προσπάθεια, προκειμένου να μην φθάσει η πυρκαγιά στην κοινότητα». Όπως πρόσθεσε, «η φωτιά ξεκίνησε από τις περιοχές Ηλιόκαστρο και το Λουκαίτι και έφθασε κοντά στη Δάρδιζα», συμπληρώνοντας ότι «επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, που έχουν ενισχυθεί με πέντε εναέρια μέσα».

Όμως, σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη, «στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι, που φθάνουν τα έξι μποφόρ». Σχετικά με το αν έχουν προκληθεί ζημιές από την φωτιά, ο Γιάννης Μαντζούνης είπε ότι «απ΄ όσο γνωρίζω, έχουν προκληθεί ζημιές σε αποθήκες και αυλές σπιτιών».

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Exit mobile version