home design 800x400
home design 1170Χ320

Συνεργασία Ελλάδας-Ελβετίας για την επανενεργοποίηση του Σιδηροδρομικού Δικτύου της Πελοποννήσου

Στοιχεία μιας λεπτομερούς μελέτης σκοπιμότητας θα συζητηθούν στην επόμενη συνάντηση όλων των εμπλεκόμενων πλευρών και φορέων στο Ναύπλιο στις αρχές Δεκεμβρίου 2024.
Η ΕΛΜΕ Αργολίδας υιοθετεί το ψήφισμα για την επαναλειτουργία του τραίνου

Για το σιδηροδρομικό δίκτυο της Πελοποννήσου και την σταδιακή επανεργοποίησή του συζήτησαν ο Πρόεδρος του ΟΣΕ κ. Γιάννος Γραμματίδης με τον Πρέσβη της Ελβετίας κ. Stefan Estermann. Το δίκτυο αυτό, το οποίο είναι το μακρύτερο ανάλογο δίκτυο στην Ευρώπη, θα μπορούσε να εξυπηρετήσει τόσο πολιτιστικές και τουριστικές διαδρομές όσο και τις τοπικές επιβατικές ανάγκες.

Ο Ελβετός Πρέσβης ενημέρωσε τον κ. Γραμματίδη για την απόφαση της Ελβετίας να υποστηρίξει την ολοκλήρωση μιας λεπτομερούς μελέτης σκοπιμότητας που είναι ήδη σε εξέλιξη. Στοιχεία αυτής της μελέτης θα συζητηθούν στην επόμενη συνάντηση όλων των εμπλεκόμενων πλευρών και φορέων στο Ναύπλιο στις αρχές Δεκεμβρίου 2024.

Ο κ. Γραμματίδης τόνισε τη σημασία της αναγέννησης του Πελοποννησιακού Σιδηροδρόμου για επιβατικούς, πολιτιστικούς και τουριστικούς σκοπούς, με στόχο τη σύνδεση περιοχών φυσικής ομορφιάς και ιστορικού ενδιαφέροντος, όπως η Κόρινθος, το Ναύπλιο, η Καλαμάτα, οι Μυκήνες και η Αρχαία Ολυμπία. Η αναγέννηση αυτή θα υποστηρίξει τη στρατηγική της Ελλάδας για έναν πιο βιώσιμο, πολυδιάστατο και λιγότερο εποχιακό τουρισμό.

Επιπλέον, ο Πρόεδρος του ΟΣΕ επεσήμανε ότι ένα τέτοιο έργο θα συμβάλλει στην προστασία και τη διάδοση μιας μοναδικής πολιτιστικής κληρονομιάς και στην αναζωογόνηση της Πελοποννησιακής υπαίθρου.

Από την πλευρά του, ο Ελβετός Πρέσβης εξέφρασε τη δέσμευσή του να καλέσει όλους τους εμπλεκόμενους φορείς σε μια κοινή προσπάθεια, προσφέροντας την Ελβετική εμπειρία στη λειτουργία μετρικών ορεινών σιδηροδρομικών συστημάτων και στη δημιουργία ελκυστικών τουριστικών προγραμμάτων. Αυτό θα βοηθήσει στην ευρύτερη προβολή του ανανεωμένου Πελοποννησιακού Σιδηροδρόμου.

Μετά τη συνάντηση αυτή, ο Πρόεδρος του ΟΣΕ ενημέρωσε τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, κ. Νεκτάριο Φαρμάκη, και τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, κ. Δημήτριο Πτωχό, για τις επόμενες κοινές συντονισμένες ενέργειες σχετικά με το έργο αυτό.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

riviera banner

newsletter banner anagnostis