home design 800x400
home design 1170Χ320

Στην αναμονή για την πρόσληψη νεφρολόγου στο νοσοκομείο Άργους

Την έλλειψη ιατρικού προσωπικού στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού του Νοσοκομείου Άργους συζήτησε στη Βουλή ο βουλευτής Αργολίδας, Ανδρέας Πουλάς
Νοσοκομείο Άργους

Την έλλειψη ιατρικού προσωπικού στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού του Νοσοκομείου Άργους συζήτησε στη Βουλή ο βουλευτής Αργολίδας, Ανδρέας Πουλάς στο πλαίσιο σχετικής επίκαιρης ερώτησης που είχε καταθέσει προς το Υπουργείο Υγείας.

Ο κ. Πουλάς αναφέρθηκε στο γεγονός ότι η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού που λειτουργεί από το 1997 στη Νοσηλευτική Μονάδα Άργους στελεχωνόταν μέχρι πρόσφατα με δύο ιατρούς νεφρολόγους συνεπικουρούμενους από ιατρούς γενικής ιατρικής, προκειμένου να λειτουργεί επαρκώς και να εξασφαλίζεται η παροχή άρτιων ιατρικών υπηρεσιών.

Σήμερα όμως η Μ.Τ.Ν. αναγκάζεται να λειτουργεί με μία μόνο ιατρό νεφρολόγο, διευθύντρια της Μονάδας, συνεπικουρούμενη από γενικούς ιατρούς.

Η ιατρός που είναι και διευθύντρια της μονάδας έχει την ευθύνη:

  1. Των 51 τακτικών αιμοκαθαιρόμενων ασθενών σε εβδομαδιαία βάση της Μ.Τ.Ν.,
  2. Των 300 έως 400 ασθενών, των τακτικών εξωτερικών ιατρείων της νοσηλευτικής μονάδας,
  3. Των έκτακτων περιστατικών της νοσηλευτικής μονάδας,
  4. Την κάλυψη των εφημεριών
  5. Την επιστημονική κάλυψη της ιδιωτικής Μ.Τ.Ν. που λειτουργεί στο νομό.

Τα αποτελέσματα της κατάστασης της είναι η ουσιαστική αδυναμία ασφαλούς και πλήρους εξυπηρέτησης των ασθενών νεφροπαθών του νομού με ότι αυτό συνεπάγεται για την υγεία και την παρακολούθηση της θεραπείας τους. Ενώ οι συνθήκες εργασίας που έχουν διαμορφωθεί, είναι πολύ πιθανό να οδηγήσουν την μοναδική νεφρολόγο ιατρό στην επαγγελματική εξουθένωση.

Ο κ. Πουλάς τόνισε ότι όλα τα παραπάνω είναι σε γνώση της Διοίκησής της 6ης Υ.Π.Ε., αλλά ακόμα δεν έχει προβεί της απαραίτητες ενέργειες για την άμεση κάλυψη της κενής θέσης του ιατρού νεφρολόγου παρότι έχει βγει η σχετική προκήρυξη εδώ και δύο μήνες.

Κλείνοντας την τοποθέτησή του ο βουλευτής Αργολίδας ζήτησε από τον Υπουργό την άμεση επίλυση του προβλήματος και την τοποθέτηση ιατρού νεφρολόγου, στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού της Νοσηλευτικής Μονάδας του Άργους.

Από την πλευρά του ο Υφυπουργός Υγείας, κ. Μάριος Θεμιστοκλέους δεσμεύτηκε ότι η ιατρός νεφρολόγος θα προσληφθεί στο Νοσοκομείο του Άργους τέλη Ιουνίου το αργότερο αρχές Ιουλίου με τον κ. Πουλά να επισημαίνει ότι αναμένει την τοποθέτηση του ιατρού και παρακολουθεί στενά την εξέλιξη της υπόθεσης.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

riviera banner

newsletter banner anagnostis