home design 800x400
home design 1170Χ320

Δημιουργική συνΕργασία Επιδαύρου: Κύριε Δήμαρχε μην παίζετε με τη νομιμότητα

Τι αναφέρει η παράταξη Δημιουργική συνΕργασία Επιδαύρου για το έργο των 3 εκατ. ευρώ
Γιάννης Σαρρής ανακοίνωση υποψηφιότητας (3)

Κύριε Δήμαρχε, μην παίζετε με τη νομιμότητα και μη κινείστε με προχειρότητα και πρακτικές… άλλων δεκαετιών”, αναφέρει μεταξύ άλλων, Δημιουργική συνΕργασία Επιδαύρου για το έργο των 3 εκατ. ευρώ στον Δήμο Επιδαύρου.

Η παράταξη με επικεφαλής τον Ιωάννη Σαρρή, συνεχίζει λέγοντας πως “ο σχεδιασμός κάθε δημόσιου έργου, οφείλει να γίνεται έχοντας ως προτεραιότητα το ανθρώπινο δυναμικό και το καλύτερο μέλλον κάθε τόπου. Η διαδικασία υλοποίησης των έργων πρέπει να είναι ΝΟΜΙΜΗ και όχι να ξεπερνά τα όρια της νομιμότητας , ούτως ώστε να μην είναι, και εύλογα, “ευάλωτη” σε ερωτήσεις προς τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Τι λοιπόν δεν “πάει” καλά με το συγκεκριμένο έργο των 3.000.000€ και πλέον κύριε δήμαρχε;

Γιατί η Αποκεντρωμένη Διοίκηση απορρίπτει ως μη “σύννομη” την απόφαση 75/2024 του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Επιδαύρου;

Είναι εύκολο και προσφιλές για εσάς κύριε Δήμαρχε να “φωνάζετε” εκ των υστέρων αποδίδοντας ευθύνες στη στάση της αντιπολίτευσης, η οποία πολύ απλά κάνει τη δουλειά της.

Δεν χαρακτηρίζεται όμως από καμία “γενναιότητα” ή προσπάθειά σας για λαϊκισμό και παραπληροφόρηση, εκ μέρους σας, προς τους δημότες για το θέμα αυτό. Φωνάζει τώρα ο Δήμαρχος, όταν ο ίδιος απαξιώνει με την στάση του, όλο αυτό το διάστημα, τόσο τις απόψεις του συνόλου των κατοίκων και επαγγελματιών του Λυγουριού, όσο και τις παρεμβάσεις- απόψεις της αντιπολίτευσης στα Δημοτικά Συμβούλια . Ψυχραιμία κύριε δήμαρχε. Κρύψτε λίγο τον εκνευρισμό σας.

Οι ΜΗ σωστές δράσεις έχουν και αντιδράσεις. Σας βολεύει να πετάτε “λάσπη στον ανεμιστήρα” λέγοντας μισές…αλήθειες!!!

Δεν μιλάτε για την ταμπακιέρα όμως.

Γιατί δεν λέτε στον κόσμο ότι το έργο ύψους 3.000.000€ και πλέον ( τα 3.000.000€ είναι από το ταμείο Ανάκαμψης και επί πλεον 500.000€ τα οποία θα πληρώσει ο Δήμος, δηλαδή οι πολίτες, αυτό το υπόλοιπο ποσό, επειδή η εταιρεία που ανέλαβε την μελέτη- κατασκευή του έργου δεν έδωσε ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΔΟΝ ΕΚΠΤΩΣΗ ( μόλις 5,05% ) για αυτό!!! – Γιατί δεν λέτε ότι ο κεντρικός δρόμος του Λυγουριού αποτελεί τμήμα της Εθνικής οδού 70 ” Άργος- Ναύπλιο- Θέατρο Επιδαύρου- Αρχαία Επίδαυρος και κατατάσσεται στο Δευτερεύον Εθνικό Οδικό Δίκτυο, η αρμοδιότητα του οποίου ανήκει στην περιφέρεια Πελοποννήσου και για οποιαδήποτε μεταβολή την ευθύνη την έχει το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών;

Γιατί δεν λέτε ξεκάθαρα στον κόσμο οτι οι θέσεις στάθμευσης υπολογίζονται σε μόλις 28 σε απόσταση 2,5 km περίπου; -Πόσοι ξέρουν και κάνουν ήδη αιτήσεις για θέσεις, για φορτοεκφόρτωση έξω από τα καταστήματα τους εν αγνοία των υπολοίπων; Εσείς λοιπόν μεθοδεύσατε μια διαδικασία χωρίς την ΠΛΗΡΗ και ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ενημέρωση ΌΛΩΝ των κατοίκων και ΟΛΩΝ των επαγγελματιών του Λυγουριού, γεγονός που σας αφήνει πλήρως εκτεθειμένο απέναντι στους ανθρώπους που σας εμπιστεύθηκαν το μέλλον τους με την ψήφο τους.

Εμείς σε όλα αυτά είμαστε αντίθετοι και θα αντισταθούμε με κάθε νόμιμο μέσο, ώστε να μην πραγματοποιηθεί ένα έργο το οποίο θα επιφέρει μεγάλο πλήγμα στην οικονομία και την καθημερινότητα του τόπου μας.

Χωρίς εναλλακτικές προτάσεις .

Για να μη γίνονται λοιπόν προσπάθειες αποπροσανατολισμού εκ μέρους του δημάρχου, σε καμία περίπτωση δεν είμαστε αρνητικοί στην προοπτική και υλοποίηση έργων τα οποία θα αναβαθμίσουν ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ την πόλη μας.

Αλήθεια δεν έχετε μάθει ως Δήμαρχος, 5 χρόνια τώρα, ότι όσο και αν φωνάζετε ο κόσμος δεν επηρεάζεται;

Δεν έχετε μάθει ότι οι πολίτες αντιδρούν από μόνοι τους και δεν χρειάζονται υποκινητές;

Δικά σας λόγια είναι αυτά όταν βέβαια ήσασταν στην αντιπολίτευση.!!!

Και πέραν όλων των άλλων έχετε αρχίσει και βλέπετε και “φαντάσματα” που απειλούν και εκφέρουν υπονοούμενα κατά υπαλλήλων και ΙΣΩΣ!!! αιρετών.

Μας θυμίζετε το …” ολίγον έγκυος” κύριε δήμαρχε.

Επιτέλους όμως προσπαθήστε να γίνετε λίγο σοβαροί. Σταματήστε τη λασπολογία και προχωρήστε στην υλοποίηση έργων με πλήρη νομιμότητα.

Έργων που προωθούν την πραγματική ανάπτυξη του τόπου και προ πάντων μην εκτίθεστε.

Προσπαθήστε να καταλάβετε ότι με τις διευκρινιστικές ερωτήσεις που κάναμε στις αρμόδιες υπηρεσίες, ζητάμε ακριβώς τον έλεγχο της νομιμότητας και όχι της σκοπιμότητας που έντεχνα μας αποδίδετε.

Εξ άλλου ήμασταν ξεκάθαροι από την αρχή και απέναντι σας και απέναντι στον κόσμο . Ήμασταν και είμαστε κάθετα αντίθετοι σε όλη αυτή τη μεθόδευση και την πρεμούρα που σας διακατέχει, να προχωρήσετε στην εκτέλεση ενός έργου το οποίο θα βλάψει την τοπική κοινωνία του Λυγουριού. Όσο για τις “άμεσες” απειλές του κυρίου Δημάρχου…”τα υπόλοιπα στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο” !!! ,… τέτοιου είδους “υποδείξεις” κρατείστε τις για τον εαυτό σας και τους “οικείους” σας και όχι σε εμάς”.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

riviera banner

newsletter banner anagnostis