home design 800x400

Βλυχός: Ο γοητευτικός οικισμός της Ύδρας που αξίζει να γνωρίσεις

Εναέρια πλάνα από το Βλυχό της Ύδρας

Ο Βλυχός είναι ένα από τα πιο γοητευτικά χωριά της Ύδρας, ενός από τα πιο γνωστά νησιά του Αργοσαρωνικού κόλπου της Ελλάδας. Το χωριό βρίσκεται σε μια ειδυλλιακή τοποθεσία με θέα τη θάλασσα, προσφέροντας έναν συνδυασμό φυσικής ομορφιάς και παραδοσιακής αρχιτεκτονικής.

Βρίσκεται στη δυτική πλευρά της Ύδρας, σε απόσταση περίπου 2 χιλιομέτρων από το κεντρικό λιμάνι της Ύδρας. Μπορεί κανείς να φτάσει εκεί είτε με τα πόδια είτε με θαλάσσιο ταξί. Η διαδρομή από το λιμάνι είναι σχετικά εύκολη και προσφέρει όμορφη θέα.

Αρχιτεκτονική – Ατμόσφαιρα

Το χωριό είναι γνωστό για τα παραδοσιακά πέτρινα σπίτια του με τις κεραμοσκεπές, που αντανακλούν την αρχιτεκτονική της Ύδρας.

Οι στενοί, πλακόστρωτοι δρόμοι και τα γραφικά σοκάκια προσθέτουν στη γοητεία του. Ο Βλυχός διατηρεί την παραδοσιακή ατμόσφαιρα της Ύδρας, με πολλά από τα κτίρια να είναι διατηρητέα.

Φώτο: Wikipedia (dronepicr)

Αξιοθέατα – Παραλίες

Ένα από τα κύρια αξιοθέατα του Βλυχού είναι η εκκλησία του Αγίου Χαράλαμπου, που χρονολογείται από τον 18ο αιώνα. Η εκκλησία είναι γνωστή για την όμορφη αρχιτεκτονική της και τη θέα που προσφέρει στη γύρω περιοχή.

Το 2019 η παραλία του Βλυχού ξετρέλανε τη Cecilia Rodriguez, ταξιδιωτική συντάκτρια του περίφημου Forbes, η οποία την κατέταξε στις 9 ομορφότερες της Ευρώπης. Πρόκειται για ακτή με μικρό βότσαλο, στην οποία έχουν στηθεί ψάθινες ομπρέλες, ξαπλώστρες και εγκαταστάσεις για ντους.

Κοντά στο χωριό υπάρχει και η παραλία του Μανδρακίου.

Οι παραλίες αυτές είναι ιδανικές για κολύμπι και ηλιοθεραπεία, και είναι σχετικά ήσυχες σε σύγκριση με άλλες παραλίες του νησιού.

Δραστηριότητες – Πρόσβαση

Στον Βλυχό μπορεί κανείς να απολαύσει πεζοπορία στα γύρω μονοπάτια που προσφέρουν πανοραμική θέα στη θάλασσα και το νησί.

Επίσης, υπάρχουν ταβέρνες και καφέ που προσφέρουν τοπική κουζίνα και θαλασσινά πιάτα.

Η πρόσβαση στον Βλυχό είναι εύκολη και μπορεί να γίνει είτε με περπάτημα από το κέντρο της Ύδρας είτε με θαλάσσιο ταξί. Η διαδρομή με τα πόδια είναι μια όμορφη εμπειρία, καθώς περνάει κανείς μέσα από γραφικά σοκάκια και απολαμβάνει τη θέα στη θάλασσα.

Βίντεο: GeorgeFoxCinematography

Ο Βλυχός της Ύδρας αποτελεί έναν ιδανικό προορισμό για όσους αναζητούν ηρεμία, φυσική ομορφιά και παραδοσιακή ατμόσφαιρα.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Exit mobile version