home design 800x400

Ορκίστηκε Υφυπουργός Οικονομίας ο Κορίνθιος Χρίστος Δήμας

«Είναι μεγάλη τιμή που αναλαμβάνω Υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών», δήλωσε ο βουλευτής Κορινθίας

Ορκίστηκαν παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, τα νέα μέλη της κυβέρνησης, μετά τον ανασχηματισμό που αποφάσισε ο πρωθυπουργός και ανακοίνωσε το πρωί της Παρασκευής (14/6) ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.

Ο ένας μετά τον άλλον οι νέοι υπουργοί και υφυπουργοί έφτασαν στο Προεδρικό Μέγαρο το απόγευμα της Παρασκευής και μετά την ορκωμοσία τους ακολούθησε η διαδικασία της υπογραφής του Πρωτοκόλλου Ορκωμοσίας των υπουργών, αναπληρωτών υπουργών και υφυπουργών με πρώτο που υπέγραψε τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και ακολούθως της κα Σακελλαροπούλου.

Αλλαγή σκυτάλης για τον Χρίστο Δήμα

Από τους τρεις βουλευτές της Περιφέρειας Πελοποννήσου που κατείχαν υπουργική θέση, Ταγαράς και Λυτρίβη έμειναν στις θέσεις τους. Ο Χρίστος Δήμας άλλαξε πόστο και μετακινήθηκε στο Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών ως Υφυπουργός.

Ο ίδιος προσήλθε στο Προεδρικό Μέγαρο με την οικογένειά του, δηλώνοντας:

«Θέλω να ευχαριστήσω τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη για την ανανέωση της εμπιστοσύνης στο πρόσωπό μου.

Είναι μεγάλη τιμή που αναλαμβάνω Υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών.

Αναγνωρίζω την ευθύνη και θα προσπαθήσω να συμβάλλω με όλες μου τις δυνάμεις στην οικονομική πρόοδο της χώρας μας.

Καλή μας αρχή και είμαι βέβαιος ότι θα έχουμε εξαιρετική συνεργασία με τον Υπουργό κ. Κωστή Χατζηδάκη και όλο το οικονομικό επιτελείο».

Όσο αφορά την προηγούμενη θητεία του στο Υπουργείο Πολιτισμού, ο Χρίστος Δήμας ανέφερε:

«Πριν από λίγο ολοκληρώσαμε την τελετή παράδοσης – παραλαβής στο Υπουργείο Πολιτισμού. Εύχομαι στον Ιάσονα Φωτήλα καλή επιτυχία και είμαι βεβαίως πως θα έχει μια σπουδαία θητεία. Ευχαριστώ πολύ την Υπουργό κα Λίνα Μενδώνη και ολα τα στελέχη και τις διευθύνσεις του Υπουργείου Πολιτισμού για τη συνεργασία που είχαμε όλο αυτό το διάστημα».

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Exit mobile version