home design 800x400
home design 1170Χ320

Τριπλή παράβαση από σούπερ μάρκετ στο Άργος

Η Διεύθυνση Ανάπτυξης της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας, επέβαλε πρόστιμο 5.000 ευρώ, σε κατάστημα αλυσίδας σουπερμάρκετ

|

Χρόνος ανάγνωσης

1 λεπτό

|

0 Σχόλια στο Τριπλή παράβαση από σούπερ μάρκετ στο Άργος
supermarket

Η Διεύθυνση Ανάπτυξης της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας, επέβαλε πρόστιμο 5.000 ευρώ, σε κατάστημα αλυσίδας σουπερμάρκετ στο Άργος.

Οι επιθεωρητές της Περιφέρειας έκαναν έλεγχο στο σουπερμάρκετ στις 22 Μαΐου όπου και διαπίστωσαν τρεις παραβάσεις των κανόνων προστασίας των καταναλωτών, ΔΙΕΠΠΥ.

  1. Η μία παράβαση αφορούσε σε απαίτηση είσπραξης υψηλότερου τιμήματος σε ένα προϊόν κατά παράβαση της παρ. 9 του άρθρου 2Β, της Υ.Α. 91354/2017, σύμφωνα με το οποίο «Απαγορεύεται η απαίτηση ή η είσπραξη υψηλότερου τιμήματος από αυτό που προκύπτει από την πληροφορία που παρέχεται στον καταναλωτή».
  2. Η δεύτερη παράβαση που διαπίστωσαν οι ελεγκτές ήταν για μη τήρηση πινακίδας με τις απαιτούμενες ενδείξεις σε δύο κωδικούς προϊόντων.
  3. Τέλος διαπιστώθηκαν ελλιπείς ενδείξεις σε τέσσερα είδη κατά παράβαση της παρ. 5Γα και 4 του άρθρου 29 της Υ.Α. 91354/17 «Κωδικοποίηση Κανόνων Διακίνησης και Εμπορίας Προϊόντων και Παροχής Υπηρεσιών (Κανόνες ΔΙ.Ε.Π.Π.Υ.)» (Β΄2983). Δεν αναγραφόταν ο αριθμός παρτίδας και ο τόπος παραγωγής στην αναρτημένη πινακίδα πώλησης, δεδομένου ότι τα σχετικά είδη ήταν όλα εγχώρια, όπως επίσης και η ποικιλία στις πατάτες και στις τομάτες, κατά παράβαση της παρ. 5Γα και 4 του άρθρου 29 της Υ.Α. 91354/17.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

riviera banner

newsletter banner anagnostis