home design 800x400

«Ψήθηκε» η Αργολίδα – Πρωταθλητισμό στον καύσωνα το Κρανίδι

Πού σημειώθηκαν οι υψηλότερες θερμοκρασίες της Πέμπτης – Την Παρασκευή αναμένεται αποκλιμάκωση του σφοδρού κύματος καύσωνα

Σε 137 από τους σταθμούς του meteo σε όλη την Ελλάδα, οι θερμοκρασίες που καταγράφηκαν νωρίς το απόγευμα της Πέμπτης, ήταν πάνω από 40 βαθμούς Κελσίου.

Η υψηλότερη θερμοκρασία καταγράφηκε στις Βουκολιές Χανίων (44,5) και η δεύτερη πιο υψηλή στο Κρανίδι Αργολίδας (43,9). 6η υψηλότερη θερμοκρασία καταγράφηκε στη Σπάρτη με 43,4 βαθμούς κελσίου.

Την Παρασκευή αναμένεται αποκλιμάκωση του σφοδρού κύματος καύσωνα, που πλήττει τη χώρα.

Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους όμως μπορεί η ένταση του καύσωνα να μειωθεί αλλά θα παραμείνουν οι υψηλές θερμοκρασίες στην Ανατολική Πελοπόννησο

Την Παρασκευή η θερμοκρασία θα κυμανθεί γύρω στους 38 βαθμούς Κελσίου ενώ νέο κύμα ζέστης αναμένεται από τη Δευτέρα.

Χαρακτηριστικό του κύματος καύσωνα που βρίσκεται σε εξέλιξη είναι τα στοιχεία που καταγράφουν οι σταθμοί του meteo. Σε 137 από τους σταθμούς το meteo σε όλη τη χώρα, καταγράφηκαν μέχρι τις 16:00 θεμροκρασίες πάνω από 40 βαθμούς Κελσίου. Πάνω από 42 βαθμούς κελσίου καταγράφηκαν σε Δίδυμα Ερμιονίδας και Άργος.

Ο καιρός της Παρασκευής

Για αύριο, Παρασκευή, σύμφωνα με το meteo, στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις και πολλή ζέστη. Αυξημένες θα είναι οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα ενώ οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις με εντάσεις 3-5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 29 έως 37 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, οι οποίες τις θερμές ώρες της ημέρας θα πυκνώσουν με πιθανότητα εκδήλωσης όμβρων ή μεμονωμένων καταιγίδων κυρίως στα ορεινά. Σχετικά αυξημένες θα είναι οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα και οιάνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί με εντάσεις έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 27 έως 32 βαθμούς.

Αντίστοιχα στην υπόλοιπη χώρα η θερμοκρασία θα κυμανθεί ως εξή: στη Δυτική Μακεδονία από 13 έως 31 βαθμού Κελσίου, στην υπόλοιπη βόρεια Ελλάδα από 20 έως 35, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 22 έως 35, στα ανατολικά ηπειρωτικά τμήματα από 22 έως 37-39 βαθμούς, στα Επτάνησα από 22 έως 34, στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου από 22 έως 35-37 βαθμούς, ενώ στην Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν τοπικά στους 40-41 βαθμούς Κελσίου.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Exit mobile version