home design 800x400
home design 1170Χ320

Ναύπλιο: Γιατί οι κάτοικοι έκαναν σύλλογο και πώς βλέπουν τον τουρισμό

Αρμονική συνύπαρξη και τήρηση της νομιμότητας θέλει ο Σύλλογος Κατοίκων της παλαιάς πόλης Ναυπλίου – Τι απαντά στη φημολογία ότι θα στραφεί κατά επαγγελματιών
Ναύπλιο Παλιά Πόλη

Απάντηση σε φήμες που κυκλοφορύν ευρέως στο Ναύπλιο δίνει ο νεοσύστατος Σύλλογος των κατοίκων της παλαιάς πόλης Ναυπλίου. Τα μέλη του ξεκαθαρίζουν πως δεν έχουν σκοπό να έρθουν σε αντιπαράθεση με επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό, αλλά αντίθετα αποσκοπούν στην αρμονική συνύπαρξη όλων, με τήρηση της νομιμότητας και διαφύλαξη της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Θέλοντας να αποκατασταθεί η αλήθεια και να ενημερώσουν το κοινό, δηλώνουν τα εξής:

“«”Ο Σύλλογος των κατοίκων της παλαιάς πόλης Ναυπλίου επιθυμεί την αρμονική συνύπαρξη των κατοίκων με όλους ανεξαιρέτως τους επαγγελματίες της πόλης, υπό την αυτονόητη προϋπόθεση της τήρησης του νόμου και των αδειών λειτουργίας των επιχειρήσεων, καθώς και σεβασμού της ζωής και της καθημερινότητας των κατοίκων της παλιάς πόλης.

Πρώτιστο μέλημα του Συλλόγου αποτελεί η διαφύλαξη του ιστορικού, αρχιτεκτονικού, παραδοσιακού και αρχαιολογικού χαρακτήρα της παλαιάς πόλης, καθώς και της πολιτιστικής κληρονομιάς της, την οποία οφείλουμε όλοι μας να παραδώσουμε ανέπαφη στις επόμενες γενεές. Τα ανωτέρω συνάδουν και με τον σκοπό του Συλλόγου, όπως αποτυπώνεται στο καταστατικό του, το οποίο εγκρίθηκε με πρόσφατη απόφαση (Διάταξη) Δικαστηρίου του Ναυπλίου.

Είναι παντελώς ψευδείς και ανυπόστατες οι φήμες που κυκλοφορούν ευρέως στο Ναύπλιο, ότι ο νεοιδρυθείς Σύλλογος των κατοίκων της παλαιάς πόλης Ναυπλίου συστάθηκε

α) για να κλείσει μαγαζιά και επιχειρήσεις,

β) για να πολεμήσει τους καταστηματάρχες του Ναυπλίου,

γ) για να επιτεθεί ή να αντιπαρατεθεί με τους ξενοδόχους και όλους τους φορείς (δημόσιους και δημοτικούς), καθώς και

δ) ότι ο Σύλλογος είναι δήθεν κατά του τουρισμού, κατά της επιχειρηματικότητας και δήθεν επιθυμεί να φύγουν όλοι οι «ξένοι» από την παλαιά πόλη και να μείνουν μόνο οι κάτοικοι.

Τα παραπάνω συνιστούν διασπορά ψευδών «ειδήσεων» από αυτούς που θέλουν και επιδιώκουν την ανομία και την ασυδοσία στην παλαιά πόλη του Ναυπλίου, με σαφή πρόθεση προσβολής της τιμής και υπόληψης των μελών του Συλλόγου, καθώς και συκοφάντησης του Συλλόγου, ούτως ώστε να τον αμαυρώσουν και «ακυρώσουν» εν τη γενέσει του.

Οι κάτοικοι της παλαιάς πόλης του Ναυπλίου, ως θεματοφύλακες της αγαπημένης τους παλαιάς πόλης του Ναυπλίου στην οποία μεγάλωσαν και ζουν, θα είναι απέναντι μόνο σε όσους με ψευτοδιλήμματα και την ψευτοεπίκληση της «ανάπτυξης», των (επιχειρηματικών ή δημοτικών) εσόδων και του «τουρισμού»:

α) επιδιώκουν την κατά το δοκούν εφαρμογή του νόμου, κατά σαφή παράβαση των ειδικών διατάξεων που ισχύουν για την παλαιά πόλη του Ναυπλίου (αρχαιολογικό νόμο, Προεδρικά Διατάγματα για τις χρήσεις γης κλπ) και

β) κλείνουν τα μάτια στις παρανομίες, παραβαίνοντας το καθήκον τους και ενθαρρύνοντας την ασυδοσία”.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

riviera banner

newsletter banner anagnostis