home design 800x400

Επίδαυρος: 14ο Διεθνές Θερινό Σχολείο ISSD για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη

Διερευνήθηκαν εναλλακτικοί τρόποι βιώσιμης τουριστικής, οικονομικής και πολιτιστικής ανάπτυξης της Επιδαύρου, με επίκεντρο τα μοναδικά πολιτιστικά, ιστορικά και γεωγραφικά χαρακτηριστικά της

Στο πλαίσιο του 14ου Διεθνούς Θερινού Σχολείου ISSD για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη 2024 διερευνήθηκαν εναλλακτικοί τρόποι βιώσιμης τουριστικής, οικονομικής και πολιτιστικής ανάπτυξης της Επιδαύρου, με επίκεντρο τα μοναδικά πολιτιστικά, ιστορικά και γεωγραφικά χαρακτηριστικά της.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η διοργάνωση πραγματοποιείται από κοινού με το Πανεπιστήμιο Heilbronn / GER (Prof. Dr. Sebastian Kaiser) και το Πανεπιστήμιο Εφαρμοσμένων Επιστημών Kaiserslautern / GER (Prof. Dr. Timo Becker) , καθώς υπάρχει σπουδαία υποστήριξη τόσο από το γερμανικό Ίδρυμα Würth, όσο και από φοιτητές και κ αθηγητές από διάφορες ευρωπαϊκές χώρες.

Ωστόσο, την Παρασκευή 7 Ιουνίου το ISSD 2024 ολοκληρώθηκε με τις τελικές παρουσιάσεις των συμμετεχόντων, όπου παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Επιδαύρου κ. Αναστάσιος Χρόνης, ο κ. Δημήτρης Γκίνης (μέλος του τοπικού συμβουλίου), εισηγητές και ειδικοί σύμβουλοι,  μεταξύ των οποίων ο καθηγητής Dr. Dino Mujikic (Πανεπιστήμιο του Σαράγεβο / BIH), ο καθηγητής em. Dr. Christian Beck (Universite de Savoie / FR) και ο Gerard Lopez, επιχειρηματίας και διευθύνων σύμβουλος της Watt’If / SUI).

Κύριο θέμα των παρουσιάσεων, το οποίο είχε αναθέσει ο ίδιος ο Δήμαρχος στους φοιτητές, ήταν η ανάπτυξη ιδεών για ένα βιώσιμο brand στο Δήμο Επιδαύρου. Τα αποτελέσματα ήταν εξαιρετικά και διαφάνηκε η εις βάθος προετοιμασία των φοιτητών κατά τη διάρκεια του εξαμήνου. Ήταν λοιπόν,  μια συναρπαστική εβδομάδα για τους φοιτητές, καθώς με τόσες ιδέες, σκέψεις τέθηκαν οι βάσεις για τη δημιουργία μιας προσαρμοσμένης στρατηγικής branding και  αναγνωρισιμότητας. 

Βασικοί συντελεστές φέτος ήταν οι: Α: Prof. Dr. Stella Leivadi (The American College of Greece / Deree), Christopher Barbour (BeSatya / GER), Prof. Dr. Dino Mujikic (University of Sarajevo / BIH) και Chris Ward (συγγραφέας και επιχειρηματίας (www.chrisward.cc). 

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Exit mobile version