home design 800x400

Αθλητικά ντοκιμαντέρ για να γεμίσετε τα «άδεια» απογεύματα του καλοκαιριού

Μπορεί τα τελευταία καλοκαίρια να μην έχουν από αθλητικής άποψης την «ανομβρία» των παλαιοτέρων, αφού υπάρχει δράση και στοιχημα σε όλα τα σπορ, παρόλα αυτά αρκετοί θέλουν και κάτι ακόμα για να γεμίσουν τις σχετικά ήρεμες καλοκαιρινές μέρες.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, πως αρκετά καλωδιακά κανάλια κρατούν τις πρεμιέρες των σπορ ντοκιμαντέρ για τους καυτούς μήνες Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο.

Τι μας ετοιμάζουν λοιπόν για φέτος;

Federer: Twelve Final Days

Το πρώτο μεγάλο τρέιλερ που έκανε release το Prime μας δίνει μια καλή ιδέα για το τι μας περιμένει στις 20 του Ιούνη. Στο ξεκίνημά του, ο ίδιος ο Ρότζερ λέει πως, όταν δέχτηκε να επιτρέψει στο συνεργείο να μπει στη ζωή του, δεν ήταν καν σίγουρος πως θέλει αυτά τα στιγμιότυπα να δημοσιευτούν. Είναι ένα μοντέλο εκπομπής που έχουμε δει και παλαιότερα. Ο σκηνοθέτης του, Asif Kapadia, σκηνοθέτησε τα Σέννα και Amy, βιογραφίες που απέσπασαν πολύ καλές κριτικές. Θα μπορέσει όμως να κάνει το ίδιο και με τον GOAT του παγκοσμίου τένις;

Οι διαφορές είναι κάπως χτυπητές: Οι Σέννα και Amy Winehouse έγιναν αντικείμενο του ντοκιμαντέρ μετά το θάνατό τους. Ενώ ο Ελβετός τενίστας ζει και βασιλεύει. Οι δύο πρώτοι διέκοψαν ξαφνικά τις καριέρες τους λόγω αιφνίδιων και σοκαριστικών θανάτων. Ενώ ο Ρότζερ Φέντερερ είχε όλο το χρόνο στη διάθεσή του και ένα εξαιρετικό συνεργείο PR για να προετοιμάσει, όχι ένα σοκαριστικό τέλος, αλλά μια ομαλή μετάβαση στις business και στον ακτιβισμό.

Δεν θα κρύψουμε πως το θέμα του ντοκιμαντέρ δεν μας γεμίζει το μάτι. Παρόλο που υποκλινόμαστε στο μεγαλείο του κορυφαίου τενίστα, δεν είμαστε σίγουροι πως ο τρόπος αποχώρησης του Φέντερερ από το τένις έχει αρκετό ψωμί για να γεμίσει 1 ώρα και 40 λεπτά εκπομπής. Ο καιρός γαρ εγγύς όμως και σύντομα θα ξέρουμε αν είχαμε δίκιο στην πρόβλεψή μας.

In The Arena: Serena Williams

Λίγες μέρες μετά, στις αρχές Ιουλίου, το ESPN απαντά με ένα ντοκιμαντέρ για την GOAT του γυναικείου τένις, τη Serena Williams. Το πρώτο teaser που κυκλοφόρησε δεν αποκαλύπτει πολλά. Όμως, το ESPN είναι το κανάλι που μας έχει χαρίσει τα κορυφαία shows του είδους. Έτσι, δεν περιμένουμε τίποτα λιγότερο από μια ακόμα εκπομπή τοπ επιπέδου.

Για το περιεχόμενο και τους συμμετέχοντες δε γνωρίζουμε πολλά πράγματα. Παρόλα αυτά, και μόνο το γεγονός πως το In the Arena: Serena Williams θα υπαχθεί στη σειρά 30 for 30, την καλύτερη – κατά γενική ομολογία – σειρά αθλητικών ντοκιμαντέρ στον κόσμο, μας κάνει να είμαστε ανυπόμονοι για την προβολή του.

The Greatest Rivalry – India vs Pakistan

Ανέκαθεν μας άρεσαν τα ντοκιμαντέρ που αναμειγνύουν πολιτική και αθλητισμό. Η αντιπαλότητα (ή μάλλον έχθρα) μεταξύ Ινδίας και Πακιστάν για λόγους γεωπολιτικής σημασίας, έχει γίνει αντικείμενο απείρων μελετών και συγγραμμάτων. Φέτος το καλοκαίρι όμως, το Netflix προσεγγίζει την ένταση μεταξύ των δύο χωρών και από τη σκοπιά των αγώνων κρίκετ. Του δημοφιλέστερου αθλήματος σε αυτή τη γωνία του κόσμου. Είναι ένα format που απευθύνεται σε ένα ευρύτερο κοινό και όχι μόνο στους φίλους του κρίκετ. Παράλληλα, το κάνει και πιο ενδιαφέρον για το σε χώρες που το κρίκετ δεν είναι δημοφιλές. Όπως π.χ. στην Ελλάδα. Αν θα το δούμε; Πιθανότατα ναι! Πρόκειται για δύο χώρες που επηρεάζουν τις πολιτικές εξελίξεις της ΝΑ Ασίας και αν η μελέτη αυτή δίνει μια ενδιαφέρουσα, διαφορετική οπτική, θα θέλαμε να τη γνωρίζουμε.

America’s Sweethearts: Dallas Cowboys Cheerleaders

Κλείνουμε με κάτι πιο ανάλαφρο. Τη μέρα που το Prime «ανεβάζει» την εκπομπή για το Φέντερερ, το Netflix απαντά με ένα ντοκιμαντέρ επτά επεισοδίων για τη ζωή και την καριέρα της ομάδας cheerleading των Dallas Cowboys, ομάδας του NFL. Μοιάζει να είναι  η φυσική συνέχεια του Cheer, που κέρδισε κοινό και κριτικούς όταν προβλήθηκε στο Netflix. Ο παραγωγός και σκηνοθέτης Greg Whiteley πήρε άδεια για να προβάλει τις ζωές των cheerleaders μιας επαγγελματικής ομάδας American Football. Και τα πρώτα σχόλια μιλούν για μια παραγωγή παρομοίου επιπέδου, που θα ρίξει φως σε μια άγνωστη πτυχή του NFL. 

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Exit mobile version