home design 800x400
home design 1170Χ320

Αχλαδόκαμπος: Παραδοσιακό πανηγύρι στην Αγία Τριάδα

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αχλαδοκάμπου «Άγιος Γεώργιος», θα οργανώσει ένα παραδοσιακό πανηγύρι, με ορχήστρα και γουρουνόπουλα.
panigiri agia triada axladokampou (1)

Μετά τον Εσπερινό, στην αυλή της Αγίας Τριάδας, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αχλαδοκάμπου «Άγιος Γεώργιος» (για πρώτη φορά αυτός ο Σύλλογος), θα οργανώσει ένα παραδοσιακό πανηγύρι, με ορχήστρα και γουρουνόπουλα.

Στην ορχήστρα θα παίζουν:

  • TΡΑΓΟΥΔΙ: ΠΡΙΛΙΚΟΣ & ΚΑΤΕΡΙΝΑ,
  • ΚΛΑΡΙΝΟ: ΡΕΠΠΑΣ,
  • ΜΠΟΥΖΟΥΚΙ: ΑΡΔΑΜΗΣ,
  • ΑΡΜΟΝΙΟ: ΧΡΗΣΤΟΣ,
  • ΚΙΘΑΡΑ: ΚΙΚΟΣ.

Τηλέφωνα κρατήσεων:

  • ΒΙΚΥ: 6970.030.497
  • ΔΗΜΟΣ: 6977.637.808
  • ΠΑΝΟΣ: 6937.005.685
panigiri agia triada axladokampou (2)

Το σπήλαιο με την εικόνα

Το σπήλαιο με την εικόνα της Αγίας Τριάδας ανακάλυψε ο Κωνσταντίνος Αργύρης γύρω στα 1845-1846, έπειτα από ένα Θαυμαστό όραμα. Την ιστορική και Θρησκευτική αυτή παράδοση μας διασώζουν οι απόγονοι του Κωνσταντίνου Αργύρη.

Γύρω στα 1933, η ίδια η Θρησκευόμενη κοπέλα από τα Αγιωργίτικα, ονειρεύτηκε την Παναγία, η οποία της είπε να χτυπήσει την καμπάνα του χωριού της, να συγκεντρωθεί ο κόσμος και να πάνε όλοι μαζί από το βράδυ στη γιορτή της Αγίας Τριάδας. Τούτο έγινε γνωστό αμέσως στα γύρω χωριά και πραγματοποιήθηκε με Θρησκευτική ευλάβεια. Πλήθος κόσμου ξεκίνησε από τα Αγιωργίτικα, με λαμπάδες, κεριά, λιβάνι και λάβαρα και ήρθαν στην Αγία Τριάδα. Το ίδιο έγινε και από την πλευρά του Αχλαδοκάμπου. Παραδοσιακό πανηγύρι στην Αγία Τριάδα Αχλαδοκάμπου.

Το 1847, για να μην ξανακλείσει η είσοδος του σπηλαίου από τα χώματα και τα χαλίκια, που παρασύρονταν από ψηλά με τις καταρρακτώδεις βροχές, κατασκευάστηκε μικρή κανονική πόρτα, με παραστάδες και επιστήλιο από μεγάλες κανονικές πέτρες, με ανάγλυφα σχέδια, με σταυρό στο επάνω μέρος, με τα ψηφία Κ.Π., πιθανόν τα αρχικά γράμματα του ονοματεπωνύμου του τότε Δημάρχου Κωνσταντίνου Παραβάντη και με τη χρονολογία 1847, όπως ένα σωζόμενο τμήμα του επιστυλίου της πόρτας μαρτυρεί, η οποία κατεδαφίστηκε το 1978, κατά την ανέγερση του σημερινού ναού.

Από τα τέλη της δεκαετίας του 70, η σπήλια συστεγάζεται μέσα στον ναό, που ολοκληρώθηκε η κατασκευή, του γνώριμου Ναού της Αγίας Τριάδας που βλέπουμε και στις φωτογραφίες.

panigiri agia triada axladokampou (4)
panigiri agia triada axladokampou (3)

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

riviera banner

newsletter banner anagnostis