home design 800x400
home design 1170Χ320

Ποιους εκλέγει ευρωβουλευτές η Αργολίδα – Πρώτος σε σταυρούς ο Μανιάτης

Πώς ψήφισαν οι Αργολιδείς στις Ευρωεκλογές – Τα ποσοστά των κομμάτων και οι επιλογές σε πρόσωπα
Αργολίδα χάρτης Αργολίδας

Δεύτερο κόμμα το ΠΑΣΟΚ στην Αργολίδα στις ευρωεκλογές 2024, με τον Γιάννη Μανιάτη να είναι πρώτος σε σταυρούς, ξεπερνώντας τους 2.200. Ακολουθεί ο Γιώργος Αυτιάς από τη ΝΔ (1.979 σταυρούς) και η Βίκυ Φλέσσα με πάνω από 1.700 ψήφους. Τέταρτος σε σταυρούς (3ος μεταξύ των ψηφοφόρων της ΝΔ) αναδείχθηκε ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος που ξεπερνά τους 1.400.

Ο Γιάννης Μανιάτης εκλέχθηκε ευρωβουλευτής με το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, όντας δεύτερος σε ψήφους Πανελλαδικά, πίσω από τον Νίκο Παπανδρέου

Γιάννης Μανιάτης
Ο Γιάννης Μανιάτης

Όσο αφορά τα κόμματα οι Αργολιδείς έβγαλαν πρώτη τη Νέα Δημοκρατία με 29,53% (ενσωμάτωση 99,51%). Ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ με διψήφια ποσοστά. Πάνω από 9% η Ελληνική Λύση του Βελόπουλου. Η «Φωνή Λογικής» της Λατινοπούλου συγκεντρώνει ποσοστό – έκπληξη 3,70%.

Με βάση την κατανομή των εδρών στο Ευρωκοινοβούλιο, αν ψήφιζε μόνο η Αργολίδα θα εξέλεγε ευρωβουλευτές τους Αυτιά, Φλέσσα, Κυμπουρόπουλο, Μεϊμαράκη, Μπελέρη, Τσιόδρα, Βόζεμπεργκ από τη ΝΔ. Από τον ΣΥΡΙΖΑ εκλέγει τους Αρβανίτη, Παππά, Φαραντούρη, Κουντουρά. Από το ΠΑΣΟΚ εκλέγει Μανιάτη, Παπανδρέου,, Αρναούτογλου. Από την Ελληνική Λύση εκλέγει τον Μανώλη Φράγκο, από το ΚΚΕ τον Λευτέρη Νικολάου – Αλαβάνο, από το ΝΙΚΗ τον Νίκο Αναδιώτη, από τη ΦΩΝΗ ΛΟΓΙΚΗΣ την Αφροδίτη Λατινοπούλου και από την ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ την Μαρία Ζαχαρία.

Τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών στην Αργολίδα

Αργολίδα:

Δήμος Ναυπλιέων:

Δήμος Άργους – Μυκηνών:

Δήμος Επιδαύρου:

Δήμος Ερμιονίδας:

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

riviera banner

newsletter banner anagnostis