home design 800x400
home design 1170Χ320

Απατεώνες παραλίγο να προκαλέσουν έμφραγμα σε γυναίκα για θάνατο παιδιού, από δήθεν τροχαίο που προκάλεσε ο εγγονός της

Οι δράστες υποδύθηκαν ακόμα και τον εγγονό από την άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής – Η γυναίκα παρολίγο να οδηγηθεί στο νοσοκομείο με αυξημένη πίεση
Τροχαίο ατύχημα

Με έμφραγμα κινδύνευσε γνωστή κυρία στο Ναύπλιο, όταν απατεώνες της ανακοίνωσαν από το τηλέφωνο το μεσημέρι της Δευτέρας, ότι ο 18χρονος εγγονός της προκάλεσε τροχαίο δυστύχημα στο Ναύπλιο σκοτώνοντας ένα μικρό παιδί. Οι δράστες υποδύθηκαν ακόμα και τον εγγονό από την άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής, που επιβεβαίωσε το περιστατικό.

Η ηλικιωμένη γυναίκα με λυγμούς ανέβασε πίεση και λίγο έλλειψε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο, αφού η αναστάτωση που της προκάλεσαν οι απατεώνες ήταν ιδιαίτερα μεγάλη.

Όλα ξεκίνησαν όταν στις 2.30 περίπου το μεσημέρι χτύπησε το σταθερό τηλέφωνο του σπιτιού, δήθεν από την αστυνομία του Ναυπλίου. Λίγο νωρίτερα ο 18χρονος εγγονός της, που δίνει Πανελλαδικές εξετάσεις, ενώ πρόσφατα είχε πάρει και δίπλωμα οδήγησης, είχε διακόψει το διάβασμα για να πάει μια βόλτα, κάτι που γνώριζε η γιαγιά του, χωρίς όμως την σημαντική λεπτομέρεια ότι η βόλτα αυτή ήταν το τετράγωνο της γειτονιάς με τα πόδια.

Το θανατηφόρο τροχαίο και ο διοικητής

Οι δράστες ήταν λιγομίλητοι και ευγενικοί και άρχισαν να περιγράφουν στη γυναίκα ένα περιστατικό, με τρόπο τέτοιο, ώστε να γίνονται πιστευτοί. Ο πρώτος δράστης προσποιούμενος αστυνομικό της τροχαίας Ναυπλίου, άρχισε να περιγράφει στην κυρία που δέχθηκε το τηλεφώνημα – ζητώντας μάλιστα και τα στοιχεία της – με λεπτομέρειες ένα τροχαίο δυστύχημα, που δήθεν συνέβη πριν λίγο.

Η κατάληξη ήταν ότι ο εγγονός της παρέσυρε με το αυτοκίνητο ένα μικρό παιδί τραυματίζοντάς το σοβαρά. Μάλιστα κατά τη διάρκεια του τηλεφωνήματος ανακοινώθηκε και η εξέλιξη της υγείας του δήθεν θύματος του τροχαίου, με τον δράστη να λέει ότι το παιδί κατέληξε.

Ο πανικός της γιαγιάς μεγάλωσε, όταν προκειμένου να γίνει ακόμα πιο πειστικός, ο δράστης έδωσε στο τηλέφωνο τον δήθεν διοικητή της τροχαίας Ναυπλίου για να επιβεβαιώσει τα λεγόμενα και τον θάνατο του παιδιού.

Στην άλλη άκρη της γραμμής και ενώ η κυρία ήταν ήδη εμφανώς ταραγμένη, επανέρχεται ο πρώτος δήθεν αστυνομικός για να την ηρεμήσει, λέγοντας ότι προτίθεται να βοηθήσει, αφού δήθεν το θύμα είναι Αλβανικής καταγωγής και οι γονείς του προτίθενται να ….συμβιβαστούν.

Η ηλικιωμένη κυρία καθ΄ όλη την διάρκεια του τηλεφωνήματος τους παρακαλούσε να κλείσουν την γραμμή για να καλέσει την κόρη της και μητέρα του 18χρονου, φερόμενου ως οδηγού του αυτοκινήτου που προκάλεσε το δυστύχημα.

Οι δράστες όμως πάντα είχαν έτοιμη την απάντηση:

– Η μητέρα του παιδιού είναι εδώ στο τμήμα, έχει το τηλέφωνο κλειστό και μας παρακαλεί γονατιστή, να σώσουμε τον εγγονό σας. Το ίδιο και ο σύζυγός της.

Μίλησε και με τον …εγγονό

Στην επιμονή της γιαγιάς να κλείσουν το τηλέφωνο για να επικοινωνήσει, έστω με τον θείο του εγγονού, οι δράστες επιστράτευσαν ακόμα περισσότερο την αρρωστημένη φαντασία τους, δίνοντας το τηλέφωνο στον ίδιο τον εγγονό, που είχε προκαλέσει το τροχαίο και κρατείται στο τμήμα για ανθρωποκτονία:

–  Έλα γιαγιά, είμαι καλά, αλλά έχω σπάσει από το τρακάρισμα τα τέσσερα μπροστινά μου δόντια, είπε ο δήθεν εγγονός με τρεμάμενη μιλιά, κλαίγοντας και με διαφορετική φωνή λόγω των σπασμένων δοντιών του.

Κάπου εκεί τελειώνει το τηλεφώνημα, με την γιαγιά να το κλείνει προκειμένου να ειδοποιήσει κάποιον. Και τηλεφωνεί στον θείο του εγγονού, έχοντας πεισθεί ότι ο 18χρονος κρατείται από την αστυνομία και ότι οι γονείς του βρίσκονται ήδη στο Αστυνομικό Τμήμα.

Η γιαγιά τρέμοντας και έχοντας αναστατωθεί τόσο πολύ, που δεν μπορούσε να περιγράψει αρχικά τί ακριβώς έχει συμβεί, άρχισε να ψελλίζει ό,τι κάτι έχει συμβεί με τον εγγονό της. Το θέμα έληξε, όταν ο θείος τηλεφώνησε στην μητέρα του 18χρονου και όλοι κατάλαβαν ότι πρόκειται για απατεώνες που σκοπό είχαν να αποσπάσουν χρήματα την γιαγιά, για να φορτώσουν τον δήθεν θάνατο του παιδιού σε άλλον οδηγό, ή σε άλλη αιτία.

Το «αστείο» της ιστορίας είναι ότι ο εγγονός που δήθεν προκάλεσε το θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα, βρισκόταν στο διπλανό σπίτι από αυτό της γιαγιάς του, έχοντας επιστρέψει όσο συνέβαιναν όλα αυτά, από την ολιγόλεπτη βόλτα του και συνεχίζοντας το διάβασμα.

Μάλιστα, ήταν ο πρώτος που έσπευσε να συνεφέρει την γιαγιά – θύμα, που μέσα σε αναφιλητά, και με πίεση πολύ παραπάνω από το κανονικό, δεν μπορούσε να πιστέψει για πολύ ώρα, ότι όλα αυτά ήταν μια άρρωστη ιστορία που έπλασαν οι απατεώνες για να της αποσπάσουν χρήματα.

Οι δράστες φυσικά δεν επιχείρησαν να τηλεφωνήσουν δεύτερη φορά, αφού είχαν ήδη χάσει πολύτιμο χρόνο για να ολοκληρώσουν την απάτη τους, μιας και η γιαγιά τους το έκλεισε για να ειδοποιήσει άλλους συγγενείς.

Το περιστατικό έχει καταγγελθεί στην Ασφάλεια Ναυπλίου.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για συμμορία Βουλγάρων που επαναλαμβάνουν τα ίδια τηλεφωνήματα κυρίως σε ηλικιωμένους για να τους αποσπάσουν χρήματα.

Η αστυνομία συστήνει

Ανάλογα περιστατικά συμβαίνουν συχνά τόσο στην Πελοπόννησο, όσο και σε πολλές άλλες περιοχές της χώρας.

Μάλιστα, η αστυνομία υπενθυμίζει συχνά ορισμένες χρήσιμες συμβουλές για να αποφευχθούν παρόμοια περιστατικά εξαπάτησης: 

Να είστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί όταν άγνωστοι σας ζητούν χρήματα, για δήθεν επείγουσα ανάγκη συγγενικού / φιλικού σας προσώπου, όπως νοσηλεία σε νοσοκομείο ή για δήθεν τροχαίο ατύχημα που προκάλεσε το συγγενικό σας πρόσωπο, που είχε ως συνέπεια τον θανάσιμο ή βαρύτατο τραυματισμό ανήλικου, συνήθως παιδιού. Το ίδιο μπορεί να προσπαθήσουν και τηλεφωνικά.

Επισημαίνεται ότι στα τροχαία ατυχήματα ακολουθούνται πάντα από τις αστυνομικές Αρχές οι νόμιμες και προβλεπόμενες ενέργειες, υπό την καθοδήγηση των κατά τόπους Εισαγγελικών Αρχών και σε καμία περίπτωση δεν υφίστανται παρέκκλιση από αυτές, με την καταβολή χρηματικών ποσών.

Σε περιπτώσεις που άγνωστοι επικαλούνται έκτακτη ανάγκη γνωστού -συγγενικού σας προσώπου, να επιδιώκετε πάντα οι ίδιοι να επικοινωνείτε τηλεφωνικά με το γνωστό – συγγενικό σας πρόσωπο, προς επιβεβαίωση των όσων επικαλούνται.

Η επικοινωνία να γίνεται άμεσα, με δικό σας τηλέφωνο και κατόπιν δικής σας πρωτοβουλίας και να μην δέχεστε να μιλάτε με άτομο, το οποίο κάλεσαν οι άγνωστοι ή σας έδωσαν οι δράστες να μιλήσετε.

Να έχετε πάντα διαθέσιμους τους τηλεφωνικούς αριθμούς, με τους οποίους πρέπει να επικοινωνήσετε σε περίπτωση ανάγκης (Αστυνομία, Πυροσβεστική, Νοσοκομεία, στενοί συγγενείς κ.α.).

Να ενημερώνετε πάντα τις αστυνομικές Αρχές, ακόμη και σε περίπτωση απόπειρας απάτης σε βάρος σας.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *