home design 800x400
home design 1170Χ320

Επίσκεψη στην Ακρόπολη της ΣΑΕΚ ΔΥΠΑ Αργολίδας

Τα τμήματα της ειδικότητας “Φύλακας Μουσείων και Αρχαιολογικών Χώρων”
saek argous athina (3)

Εκπαιδευτική επίσκεψη στην Αθήνα πραγματοποίησαν την Πέμπτη 30 Μαΐου 2024 τα τμήματα της ειδικότητας “Φύλακας Μουσείων και Αρχαιολογικών Χώρων” της ΣΑΕΚ ΔΥΠΑ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ. Οι συμμετέχοντες επισκέφθηκαν τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης Αθηνών και ύστερα το Μουσείο Ακρόπολης, συνοδεία τριών εκπαιδευτικών και της διεύθυνσης του σχολείου.

Η επίσκεψη προγραμματίστηκε στο πλαίσιο των μαθημάτων κορμού της ειδικότητας, με στόχο την προώθηση, τόσο της θεωρητικής, όσο και της εργαστηριακής κατάρτισης. Οι καταρτιζόμενοι εμπλούτισαν τις γνώσεις τους, γνώρισαν από κοντά τα αρχιτεκτονικά μνημεία της Ακρόπολης, αναζήτησαν στοιχεία και ανασυνέθεσαν την καθημερινή ζωή των Αθηναίων του 5ου π.Χ. αιώνα, ενώ παράλληλα συζητήθηκαν επί τόπου πρακτικά θέματα ασφάλειας και φύλαξης των εν λόγω χώρων.

Την πλούσια και εμπεριστατωμένη ξενάγηση στους δύο αυτούς Αρχαιολογικούς χώρους έγινε από τις Εκπαιδεύτριες της Ειδικότητας Δεσύπρη Ελένη & Ξύδη Γεωργία.

Η επίσκεψη στην Αθήνα αποτέλεσε τον τελευταίο σταθμό των εκπαιδευτικών επισκέψεων της ειδικότητας σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους στα δύο χρόνια φοίτησης στη ΣΑΕΚ (ΙΕΚ) Αργολίδας της ΔΥΠΑ, μέσα από τις οποίες οι εκπαιδευόμενοι ήρθαν  σε επαφή με τους χώρους της μελλοντικής επαγγελματικής τους ενασχόλησης. 

Το νέο σπουδαστικό έτος θα λειτουργήσει και πάλι η ειδικότητα “Φύλακας Μουσείων και Αρχαιολογικών Χώρων” στη ΣΑΕΚ Αργολίδας ΔΥΠΑ.

saek argous athina (2)
saek argous athina (1)
saek argous athina (4)
saek argous athina (5)

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

riviera banner

newsletter banner anagnostis