home design 800x400

Τι ισχύει με το δάνειο που παίρνει ο Δήμος Άργους – Μυκηνών

Το δάνειο των 3.086.000 ευρώ θα έχει χρόνο αποπληρωμής τα 20 έτη και μικτό επιτόκιο – Τι είπε ο Κωτσονάρος στο δημοτικό συμβούλιο της Παρασκευής

Δάνειο ισοσκελισμού του προϋπολογισμού ύψους 3.086.000 ευρώ θα λάβει ο Δήμος Άργους-Μυκηνών από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, όπως ενέκρινε, κατά πλειοψηφία, το Δημοτικό Συμβούλιο της Παρασκευής 7/6.

Υπέρ της αιτήσεως για το δάνειο ψήφισε η πλειοψηφούσα παράταξη του Γιάννη Μαλτέζου «Πρωτοβουλία» και ο κος Δούρος από την αντιπολίτευση.

Το δάνειο που θα έχει χρόνο αποπληρωμής τα 20 έτη, θα περιλαμβάνει σταθερό επιτόκιο 5,10% για τα πρώτα 10 χρόνια (με δόση 241.796 ευρώ ετησίως). Για τα επόμενα 10 χρόνια το επιτόκιο θα είναι κυμαινόμενο έως 8,16%.

Κωτσονάρος: Ή θα ισοσκελίσουμε τον προϋπολογισμό ή θα πάμε σε επιτήρηση

Ο αντιδήμαρχος οικονομικών Γιώργος Κωτσονάρος απευθυνόμενος χθες στο Δημοτικό Συμβούλιο είπε:

«Πολύ εύστοχα ο αντιδήμαρχος οικονομικών Γιώργος Κωτσονάρος απευθυνόμενος χθες στο Δημοτικό Συμβούλιο είπε: “Η θα ισοσκελίσουμε τον προϋπολογισμό με το δάνειο ισοσκελισμού των 3 εκατομμυρίων ή θα πάμε σε Επιτήρηση.

Τι θέλετε;”

Από την παράταξη του πρώην Δημάρχου, δεν περίμενα τίποτα καλύτερο. Είναι η παράταξη άλλωστε, που με την αλόγιστη διαχείριση των οικονομικών του Δήμου, μας έφεραν στην κατάσταση την οικονομική να κινδυνεύει να μπει ο δήμος σε Μνημόνιο – Επιτήρηση , εάν δεν πάρουμε το δάνειο ισοσκελισμού.

Σήμερα με την ίδια αδιαφορία, οι ίδιοι άνθρωποι, βάζοντας πάνω από την πόλη και όλους εμάς τα μικροπολιτικά -παραταξιακά τους συμφέροντα , ψήφισαν ΚΑΤΑ της λήψης του δανείου ισοσκελισμού αδιαφορώντας, εάν έτσι ο Δήμος κατέληγε στα βράχια…

Από τις δύο όμως άλλες παρατάξεις περίμενα μεγαλύτερη σοβαρότητα και λιγότερο λαϊκισμό σε μια τόσο δύσκολη και κρίσιμη στιγμή για τον Δήμο Άργους Μυκηνών.

Αυτή τη σοβαρότητα οι εκπρόσωποι της ελάσσονος αντιπολίτευσης την όφειλαν στους δημότες, τη στιγμή που οι ίδιοι αυτοί άνθρωποι βρίσκονταν μέσα στα δημοτικά συμβούλια των προηγούμενων χρόνων και επομένως μερίδιο ευθύνης (κατ’ αναλογία) είχαν όλοι τους είτε γιατί βρίσκονταν στην συμπολίτευση και δεν είχαν ορθώσει ανάστημα είτε γιατί βρίσκονταν στην αντιπολίτευση και δεν είχαν ασκήσει το ρόλο ελέγχου τους σωστά…

Η μόνη παράταξη που δεν βρισκόμασταν στα έδρανα του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Άργους Μυκηνών τις προηγούμενες δύο τετραετίες ήμασταν εμείς, Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ.

Αυτός όμως είναι και ο λόγος που εμάς εμπιστεύθηκε ο λαός του Δήμου μας για να διαχειριστούμε την δύσκολη αυτή περίπτωση.

Εμείς αυτή την λαϊκή ετυμηγορία σκοπεύουμε να την τιμήσουμε.

Θέματα υπερχρέωσης του δήμου, με αμφιλεγόμενα ως τώρα αποτελέσματα, που ψηφίστηκαν ομόφωνα από τις παρατάξεις, που χθες αρνήθηκαν τη σύναψη δανείου ισοσκέλισης, ώστε να μπορέσει ο Δήμος να εξοφλήσει τα χρέη τους, δεσμευόμαστε να τα φέρουμε σε σύντομο χρονικό διάστημα στο δημοτικό συμβούλιο, με αναλυτικό έλεγχο και αδιάσειστα στοιχεία, όπως και τις προτεινόμενες νομικές τους διαστάσεις ….

Το θέμα του δανείου των 12,5 εκατομμυρίων ευρώ για τα φώτα είναι σίγουρα ένα από αυτά».

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Exit mobile version