home design 800x400

Προάγγελος καύσωνα στην Αργολίδα

6η υψηλότερη θερμοκρασία στην Ελλάδα το Κρανίδι την Παρασκευή, λίγο πριν τη θερμή εισβολή

|

Χρόνος ανάγνωσης

2 λεπτά

|

0 Σχόλια στο Προάγγελος καύσωνα στην Αργολίδα

Ξεπέρασε τους 38 βαθμούς η θερμοκρασία την Παρασκευή 7 Ιουνίου σύμφωνα με τις καταγραφές του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του meteo.gr / Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Σύμφωνα με το meteo, η μέγιστη θερμοκρασία σημειώθηκε στη Λίνδο, και ήταν ίση με 38.3 °C. Προάγγελος καύσωνα στην Αργολίδα, καθώς η 6η υψηλότερη θερμοκρασία της ημέρας σημειώθηκε στο Κρανίδι και ήταν ίση με 37.2 °C.

Στον σχετικό πίνακα του meteo παρουσιάζονται οι 8 σταθμοί του δικτύου που κατέγραψαν τις υψηλότερες θερμοκρασίες.

Στην Ελλάδα, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, καύσωνας υπάρχει όταν η μέγιστη θερμοκρασία αγγίζει ή ξεπερνάει τους 39°C, η ελάχιστη είναι πάνω από 26°C, το θερμοκρασιακό εύρος είναι μικρό, οι άνεμοι ασθενείς και οι υψηλές θερμοκρασίες επικρατούν για τουλάχιστον 3 μέρες σε ευρεία γεωγραφική έκταση.

Ο καιρός την Κυριακή 6 Ιουνίου

Γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά – ημιορεινά το μεσημέρι και το απόγευμα, οπότε είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά και τα βόρεια μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά και τα νότια από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και τοπικά στο Αιγαίο 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία προβλέπεται να σημειώσει μικρή άνοδο. Στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά θα φτάσει τους 34 με 36 και τοπικά τους 37 βαθμούς και στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 30 με 33 βαθμούς Κελσίου.

Καύσωνας από Δευτέρα

Σύμφωνα με τις προγνώσεις των μετεωρολόγων, από την έναρξη της επόμενης εβδομάδας αναμένεται ο υδράργυρος να ανέβει σημαντικά και για πολλές μέρες με το θερμόμετρο να γράφει μέχρι και τους 42 με 43 βαθμούς Κελσίου κυρίως σε Θεσσαλία, Βοιωτία, Αττική, Ανατολική Πελοπόννησο αλλά και την Κρήτη.

Όπως ανέφερε η Χριστίνα Ρήγου στο Mega, δεν μπορεί να υπολογίσει ακριβώς τη διάρκεια αυτού του θερμού κύματος αλλά δεν θα είναι σίγουρα μικρότερο από πέντε μέρες. Συγκεκριμένα τη Δευτέρα θα ξεκινήσει με 36 βαθμούς Κελσίου, την Τετάρτη η ζέστη θα είναι γενικευμένη σε όλες τις περιοχές με τον υδράργυρο να φτάνει τους 38 με 40 βαθμούς.

Ενώ Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο θα ξεπεράσει τους 40 βαθμούς και ίσως φτάσει και τους 42 σε ορισμένες περιοχές.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Exit mobile version