home design 800x400
home design 1170Χ320

Δυσοίωνο το μέλλον παλιάς εθνικής Καλαμάτας-Σπάρτης

Γράφει ο Γιάννης Λάσκαρης
spa kala

Δεν είναι μόνο η καθίζηση που ξεκινά στο αποκατεστημένο τμήμα της εθνικής ΚαλαμάταςΣπάρτης μετά την Αρτεμισία ενώ έχει παραδοθεί πρόσφατα το έργο αποκατάστασης, Υπάρχουν ζητήματα  επί της παλιάς  εθνικής οδού, που δημιουργούν πέρα της αγανάκτησης και μια δυσοίωνη πρόβλεψη για το μέλλον του δρόμου. 

Προφανώς δημιουργεί ερωτήματα και εγείρει προβληματισμούς πως ένα έργο που παραδόθηκε πρόσφατα και ειδικά σε εκείνο το σημείο, που έπρεπε να γίνει η σημαντικότερη αποκατάσταση παρατηρούνται ξανά επικίνδυνες καθιζήσεις.

Όμως νέα προβλήματα έχουν αρχίσει τα τελευταία χρόνια να εμφανίζονται και πριν το σημείο αυτό και συγκεκριμένα μετά την Αρτεμισία (προς Σπάρτη) όπου σοβαρή κατολίσθηση έχει σχεδόν «αχρηστεύσει» και κάνει ανενεργό το «ρεύμα ανόδου» με συνέπεια να μιλάμε για μονόδρομο σε εκείνο το σημείο με μεγάλη επικινδυνότητα.

Επίσης για τον οδηγό που έρχεται από Σπάρτη και θα χρειαστεί να κάνει αναγκαστική στάση πριν την πινακίδα που αναγράφει ΑΡΤΕΜΙΣΙΑ και υποτίθεται υπάρχει χώρος στάθμευσης, κινδυνεύει να κολλήσει αν δεν παρκάρει στο κατάλληλο σημείο αφού έχει «φαγωθεί» μεγάλο κομμάτι του δρόμου  και δημιουργείται «σκαλοπάτι» ασφάλτινο -(τη νύχτα δεν φαίνεται) με συνέπεια να υποστεί σοβαρή βλάβη το όχημα του.

Ο δρόμος όσο ανεβαίνεις προς το Τουριστικό φέρει σημαντικές αλλοιώσεις και διαφαίνεται πως σε λίγο καιρό θα υπάρχουν σοβαρά προβλήματα και εκεί. Πρέπει να ληφθεί πολύ σοβαρά πως η διακοπή ή ακόμη και η προβληματική διασύνδεση Καλαμάτας-Σπάρτης δεν δημιουργεί μόνο σοβαρά προβλήματα στην καθημερινή ζωή των κατοίκων του Ταϋγέτου και σαφώς στην οικονομία του τόπου, αλλά δυσφημίζει και τον ίδιο το νομό μας καθώς η συγκεκριμένη διαδρομή προτείνεται πλέον ακόμη και σε τουριστικούς οδηγούς ως μια από τις απολαυστικότερες στην ορεινή Ελλάδα.

Είναι ώρα  να υψωθεί η φωνή όλων για το πρόβλημα αυτό και να υπάρξει κινητικότητα από τον πολιτικό κόσμο της Μεσσηνίας. Όχι άλλη αδιαφορία για τον Ταΰγετο σε όλα τα επίπεδα, αλλά επί του παρόντος να προλάβουμε πριν ο δρόμος καταρρεύσει και χαθεί κάθε ελπίδα.

spart kalama
kal spa
sparti kalamata

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

riviera banner

newsletter banner anagnostis