home design 800x400

Αργολίδα: Βραβείο για τον  Σύλλογο Νεφροπαθών και συμπαραστατών

«Δωρεά Οργάνων. Αλυσίδα ζωής»

Την Πέμπτη 30 Μαΐου 2024 το Ίδρυμα Ωνάση σε συνεργασία με τον Ελληνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων και το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο διοργάνωσαν στην αίθουσα εκδηλώσεων του Εθνικού Θεάτρου, μια ιδιαίτερα συγκινητική εκδήλωση αφενός για να βραβεύσουν Φορείς, Οργανισμούς, ιδιωτικούς ή δημόσιους, Συλλόγους καθώς και Επιχειρήσεις που παρακολούθησαν τα διαδικτυακά σεμινάρια των Organmeetings και αφετέρου να τιμήσουν τους δότες συμπαγών οργάνων.

Η εκδήλωση είχε τον τίτλο «Δωρεά Οργάνων. Αλυσίδα ζωής» και αφορούσε στην ιδέα της διάδοσης της Δωρεάς Οργάνων και στον κρίκο που ο κάθε ένας από εμάς μπορεί να αποτελέσει προκειμένου να σχηματιστεί μια πολύτιμη αλυσίδα ζωής, ώστε να αυξηθεί ο αριθμός των μεταμοσχεύσεων συμπαγών οργάνων στη χώρα μας.

Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Κωνσταντίνος Τασούλας, ενώ ο Πρόεδρος του Ελληνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων  Γεώργιος Παπαθεοδωρίδης, παρέθεσε στοιχεία της πορείας των μεταμοσχεύσεων στη χώρα μας και τους επόμενους στόχους του Οργανισμού σε συνεργασία με το ίδρυμα Ωνάση.

Ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Ωνάση Αντώνης Παπαδημητρίου τόνισε την αναγκαιότητα αύξησης της Δωρεάς και τη συνέχιση της στήριξης του Ιδρύματος στην κοινωνία μέσω του Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων για το σκοπό αυτό.

Ο  Γιάννης Μπολέτης Καθηγητής Ιατρικής και Πρόεδρος του Ωνάσειου Νοσοκομείου έκανε ιδιαίτερη μνεία σε αυτούς που έχασαν τη ζωή τους και έδωσαν τα όργανά τους για να ζήσουν άλλοι άνθρωποι.

Τέλος, ο παρουσιαστής της εκδήλωσης, ο δημοσιογράφος  Μανώλης Κεφαλογιάννης κάλεσε στο βήμα συγγενείς δοτών, αλλά και λήπτες συμπαγών οργάνων όπου κατέθεσαν τις δικές τους εμπειρίες. Η λήξη της εκδήλωσης βρήκε τους λήπτες οργάνων πάνω στη σκηνή του Εθνικού Θεάτρου όπου πιασμένοι χέρι – χέρι άκουσαν τα ονόματα των δοτών που τους έδωσαν μια δεύτερη ευκαιρία ζωής.

Ο Σύλλογος νεφροπαθών και συμπαραστατών τους Νομού Αργολίδας παρέλαβε δια της Προέδρου του  Ιωάννας Ντρούλια – Παρασκευοπούλου, το βραβείο του από τον Αλέξανδρο Μωρέλλα, Health Program Manager, του Ιδρύματος Ωνάση.

Σχόλια

Exit mobile version