home design 800x400
home design 1170Χ320

Τι αποφάσεις πήρε ο Σύλλογος Γονέων Βρεφικών και Παιδικών Σταθμών Ναυπλίου

Οι παρευρισκόμενοι γονείς συζήτησαν όλοι μαζί για την καθημερινότητά των παιδιών στους παιδικούς σταθμούς, έθεσαν τα ζητήματα για τα οποία είχαν ενημερώσει, αντάλλαξαν σκέψεις και προτάσεις για το πως θα διεκδικήσουν να λυθούν τα προβλήματα
Κλειστοί οι παιδικοί σταθμοί στο Άργος την Παρασκευή

Έπειτα από την εξ αναβολής έκτακτη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Βρεφικών και Παιδικών σταθμών δήμου Ναυπλίου, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, οι παρευρισκόμενοι γονείς συζήτησαν όλοι μαζί για την καθημερινότητά των παιδιών στους παιδικούς σταθμούς, έθεσαν τα ζητήματα για τα οποία είχαν ενημερώσει, αντάλλαξαν σκέψεις και προτάσεις για το πως θα διεκδικήσουν να λυθούν τα προβλήματα που αφορούν ασφαλή κτήρια, προσλήψεις προσωπικού κ.α. για να βελτιωθεί το πρώτο σχολείο των παιδιών. 

Όπως ανέφερε ο Σύλλογος, “η χρηματοδότηση του Δήμου προς τους Παιδικούς Σταθμούς πρέπει να αυξηθεί γενναία και άμεσα για να δοθεί λύση σε βασικά προβλήματα όπως: 

Αρκετές κακοτεχνίες των προαύλιων χώρων σε κάποιους σταθμούς που έχουν σαν αποτέλεσμα να μην μπορούν τα παιδιά να βγαίνουν έξω στην αυλή, αλλά και όταν βγαίνουν, να υπάρχει κίνδυνος για την ασφάλειά τους. 

Το ίδιο ισχύει και για εργασίες συντήρησης και αναβάθμισης των κτιρίων (προσεισμικοί, αντισεισμικοί έλεγχοι, πυρασφάλεια κλπ) που πρέπει να γίνουν ή μένουν ανολοκλήρωτες, δεν ξέρουμε από πότε…. 

Η έλλειψη προσωπικού που βάζει εμπόδια στην ομαλή λειτουργία των τμημάτων με την απαιτούμενη, για τις ανάγκες των παιδιών, αναλογία παιδαγωγών – παιδιών κ.ά. 

Ελλιπή μέτρα προστασίας της υγείας των παιδιών και των οικογενειών μας, ειδικά σε περιόδους έξαρσης των ιώσεων, αφού υπάρχει μόλις μία παιδίατρος για όλους τους σταθμούς, οι σταθμοί λειτουργούν χωρίς σχολικό νοσηλευτή και ταυτόχρονα υπηρετούν 3 μόνο παιδίατροι σε δημόσιες δομές σε ολόκληρο το νομό, χωρίς λειτουργία παιδιατρικής κλινικής. 

Ωστόσο για να βρεθούν χρήματα δεν θα επιτρέψουμε την αύξηση των τροφείων. Ίσα ίσα που πρέπει να καταργηθούν συνολικά. Έχουμε πληρώσει πολλές φορές και συνεχίζουμε να πληρώνουμε, μέσα από τη φορολογία, τις ασφαλιστικές εισφορές, τα δημοτικά τέλη! Δε θα κάνουμε καμία έκπτωση στις ανάγκες μας και πόσο μάλλον για τα παιδιά μας! 

Καταλήξαμε λοιπόν σε συγκεκριμένες αποφάσεις και επόμενες ενέργειες όπως: 

  • Άμεσα νέα συνάντηση με την πυροσβεστική υπηρεσία με την παρουσία και άλλων γονέων πέραν του Δ.Σ. 
  • Απαίτηση από τις τεχνικές υπηρεσίες να δοθούν άμεσα απαντήσεις για την κατάσταση και στο εσωτερικό των κτηρίων των σταθμών με αυτοψίες και προσεισμικούς, αντισεισμικούς ελέγχους και αν χρειαστεί να ζητήσουμε παρέμβαση εισαγγελέα. Καθώς και συνάντηση για την έκθεση των αιτημάτων μας με τον ορισμένο τεχνικό ασφαλείας των σταθμών. 
  • Σύνταξη κειμένου συλλογής υπογραφών για τις ελλείψεις και την διεκδίκηση προσωπικού όλων των ειδικοτήτων. (το οποίο ήδη κυκλοφορεί) 
  • Νέα συνάντηση με τους μαζικούς φορείς και τα σωματεία του νομού για την στελέχωση των νοσοκομείων μέσα στον Ιούνιο 
  • Έκθεση Ζωγραφικής για τα παιδιά καθώς και άλλες παιδαγωγικές δράσεις στην πέργκολα τη Δευτέρα στις 17/6, σε συνδυασμό με συμβολική διαμαρτυρία για τις ελλείψεις παιδιάτρων και τη στελέχωση των νοσοκομείων Καλούμε όλους τους γονείς να επισημάνουν ελλείψεις και προβλήματα του σταθμού που πηγαίνει το παιδί τους και να καταθέσουν τις δικές τους προτάσεις και σκέψεις για το πώς θα μπορούσε να βελτιωθεί η κατάσταση στους παιδικούς σταθμούς. 

Η φωνή μας έχει δύναμη! Τίποτα δεν πάει χαμένο! Δυναμώνουμε τον Σύλλογο και τις διεκδικήσεις μας!”.

Σχόλια

riviera banner

newsletter banner anagnostis