home design 800x400
home design 1170Χ320

Άργος: 20 σχολικά τμήματα ανακύκλωσαν 499.721 πλαστικά μπουκάλια

Παρουσία του Προέδρου του ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου Γιάννη Σμυρνιώτη η παράδοση των κουπονιών για τον Διαγωνισμό Ανακύκλωσης στον Δήμο Άργους – Μυκηνών
Άργος ΦΟΔΣΑ Ανακύκλωση κουπόνια

Ολοκληρώθηκε σήμερα ο 1ος μεγάλος εκπαιδευτικός διαγωνισμός ανακύκλωσης που διοργάνωσε ο Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟΔΣΑ) Πελοποννήσου υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων & Αθλητισμού. 

Στο Δήμο Άργους Μυκηνών συμμετείχαν 20 σχολικά τμήματα εκπαιδευτικών μονάδων του Δήμου, ανακυκλώνοντας συνολικά 499.721 μπουκάλια πλαστικά.

Παρουσία του Προέδρου του ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου Γιάννη Σμυρνιώτη, της αρμόδιας αντιδημάρχου για θέματα ανακύκλωσης Αναστασίας Αργυροπούλου και του Δημάρχου  Άργους – Μυκηνών, Γιάννη Μαλτέζου, έγινε η παραλαβή των κουπονιών.

Άργος ΦΟΔΣΑ Ανακύκλωση κουπόνια

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Άργους – Μυκηνών, Γιάννης Μαλτέζος, ανέφερε: 

«Το σημερινό αποτέλεσμα έτσι όπως αποτυπώθηκε από τα κουπόνια που μας παρέδωσαν τα σχολεία του Δήμου Άργους – Μυκηνών αποδεικνύει περίτρανα ότι τα παιδιά μας, έχουν και περιβαλλοντικές ευαισθησίες αλλά και την κουλτούρα της ανακύκλωσης. 

Το μισό εκατομμύριο ανακυκλώσιμων υλικών που συνέλεξαν και ανακύκλωσαν θα κατέληγαν στα σκουπίδια επιβαρύνοντας έτι περισσότερο τον προϋπολογισμό των απορριμμάτων, άρα και τις τσέπες των πολιτών. 

Παράλληλα το κίνητρο της ανταποδοτικότητας τους έδωσε το έναυσμα για μια υπερπροσπάθεια που όμως έχει και περιβαλλοντικό αποτύπωμα. 

Ευχαριστώ όλα τα παιδιά για την συμμετοχή τους και είμαι σίγουρος ότι η προσπάθεια για όλο και μεγαλύτερα ποσοστά ανακύκλωσης θα συνεχιστεί και με άλλες δράσεις στο μέλλον».

Άργος ΦΟΔΣΑ Ανακύκλωση κουπόνια

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

riviera banner

newsletter banner anagnostis