home design 800x400
home design 1170Χ320

Δράση κατά του καπνίσματος στο Ναύπλιο

Με αφορμή την παγκόσμια Ημέρα Κατά του Καπνίσματος, η 1η ΤΟΜΥ Ναυπλίου μαζί με το Κ.Υ. Ναυπλίου, πραγματοποίησαν ενημερωτική δράση

|

Χρόνος ανάγνωσης

1 λεπτό

|

0 Σχόλια στο Δράση κατά του καπνίσματος στο Ναύπλιο
Ενημερωτική δράση από την 1η ΤΟΜΥ και το Κ.Υ. Ναυπλίου Κατά του Καπνίσματος

Με αφορμή την παγκόσμια Ημέρα Κατά του Καπνίσματος, η 1η ΤΟΜΥ Ναυπλίου μαζί με το Κ.Υ. Ναυπλίου, πραγματοποίησαν δράση με σκοπό την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση του κοινού.

Στις 31/05/2024, στην ΤΟΜΥ Ναυπλίου, Μεγάλου Αλεξάνδρου 14, η Διεπιστημονική ομάδα της ΤΟΜΥ Ναυπλίου και του Κ.Υ. Ναυπλίου ενημέρωσε του πολίτες που παρευρέθηκαν στην δράση σχετικά με τα οφέλη από την διακοπή του καπνίσματος.

Το Κάπνισμα είναι η μεγαλύτερη επιδημία όλων των εποχών, με τραγικό απολογισμό 7 εκατομμύρια θανάτους ετησίως, δηλαδή ένας άνθρωπος κάθε οκτώ δευτερόλεπτα, αλλά και μία τραγικότερη πρόβλεψη ότι το 2025 δέκα εκατομμύρια συνάνθρωποί μας θα πεθάνουν από αίτια σχετιζόμενα με το κάπνισμα.

Παγκοσμίως περίπου 37 εκατομμύρια παιδιά ηλικίας 13-15 ετών χρησιμοποιούν καπνό και σε πολλές χώρες, το ποσοστό χρήσης ηλεκτρονικού τσιγάρου στους εφήβους υπερβαίνει αυτό των ενηλίκων. Η βιομηχανία στοχεύει στη νεολαία για μια ζωή κερδών, δημιουργώντας ένα νέο κύμα εθισμού.

Ο ΠΟΥ προτρέπει τις κυβερνήσεις να προστατεύσουν τους νέους από την πρόσληψη καπνού, ηλεκτρονικών τσιγάρων και άλλων προϊόντων νικοτίνης απαγορεύοντας ή ρυθμίζοντας αυστηρά αυτά τα προϊόντα.

Οι συστάσεις του ΠΟΥ περιλαμβάνουν τη δημιουργία 100% μη καπνιστών εσωτερικών χώρων, την απαγόρευση των ηλεκτρονικών τσιγάρων με γεύση, την απαγόρευση μάρκετινγκ, διαφήμισης και προώθησης, υψηλότερους φόρους, αύξηση της ευαισθητοποίησης του κοινού για τις παραπλανητικές τακτικές που χρησιμοποιεί η βιομηχανία και υποστήριξη πρωτοβουλιών εκπαίδευσης και ευαισθητοποίησης από τη νεολαία.

Το κύριο μήνυμα της εκστρατείας, στα πλαίσια εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του Καπνίσματος είναι «Η νεολαία μπαίνει και μιλάει ανοιχτά».

Σχόλια

riviera banner

newsletter banner anagnostis