home design 800x400
home design 1170Χ320

Δήμος Άργους – Μυκηνών: Άνοιξαν οι εγγραφές στους Παιδικούς Σταθμούς

Ξεκινά η περίοδος υποβολής αιτήσεων για τις εγγραφές νηπίων και βρεφών στους Βρεφονηπιακούς και Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Άργους –Μυκηνών
Παιδικός Σταθμός

Ο Δήμος Άργους-Μυκηνών ανακοινώνει ότι ξεκινά η περίοδος υποβολής αιτήσεων για τις εγγραφές νηπίων και βρεφών στους Βρεφονηπιακούς και Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Άργους –Μυκηνών, για το σχολικό έτος 2024-2025, από 3 Ιουνίου, ημέρα Δευτέρα και λήγει 25 Ιουνίου, ημέρα Τρίτη.

Υποβολή αιτήσεων – Δικαιολογητικά

1.Οι ενδιαφερόμενοι γονείς για τους Παιδικούς Βρεφονηπιακούς Σταθμούς θα υποβάλλουν την αίτησή τους για την εγγραφή/ επανεγγραφή των παιδιών τους συνοδευόμενη από τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά, δια ζώσης, με φυσικό αρχείο στην Προϊσταμένη του σταθμού της 1ης επιλογής του γονέα , από Δευτέρα έως Παρασκευή ,κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού, μεταξύ των ωρών 9.00 π.μ. έως 13.30μ.μ. ή για ειδικές περιπτώσεις γονέων, μπορούν να αποστέλλονται (αίτηση και δικαιολογητικά μόνο σε μορφή PDF, στο -E-mail του Σταθμού της 1ης επιλογής για την εγγραφή των τέκνων τους .

2.Οι αιτήσεις που θα κατατίθενται θα συνοδεύονται από όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά και πληρούνται οι προϋποθέσεις ως προς την ηλικία των παιδιών που φιλοξενούνται στα Τμήματα Προσχολικής Αγωγής.

3.Αιτήσεις με ελλιπή δικαιολογητικά ή με οικονομικές εκκρεμότητες ή μη ρύθμιση αυτών από προηγούμενο σχολικό έτος δεν αξιολογούνται.

4.Έντυπα αιτήσεων, πιστοποιητικό υγείας του παιδιού μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να κατεβάσουν από την ιστοσελίδα του Δήμου Άργους-Μυκηνώνwww.newargos.gr., Επίσης αιτήσεις και κατάσταση δικαιολογητικών θα δίνονται από όλους τους Παιδικούς Βρεφονηπιακούς Σταθμούς.Οι ενδιαφερόμενοι γονείς θα υποβάλλουν τις αιτήσεις και τα δικαιολογητικά τους, για τον Σταθμό που επιθυμούν σύμφωνα με: την ηλικία του παιδιού, βρέφος ή νήπιο, αντίστοιχα σε Βρεφονηπιακό ή Παιδικό Σταθμό.

5.Με την αίτησή τους οι αιτούντες συμφωνούν και αποδέχονται τον Κανονισμό Λειτουργίας των Σταθμών.

6.Οι ενδιαφερόμενοι, μπορούν να δηλώσουν εάν επιθυμούν μία επιπλέον επιλογή Σταθμού.

7.Εγγραφές γίνονται μέχρι και τον Μάρτιο, για παιδαγωγικούς λόγους και για την εύρυθμη λειτουργία των σταθμών, εκτός εκτάκτων περιπτώσεων, για σοβαρούς κοινωνικούς λόγους και εφόσον υπάρχουν κενές θέσεις.

5.Σχετικά με την εγγραφή δύο (2) ή περισσότερων παιδιών μιας οικογένειας, υποβάλλεται ξεχωριστή αίτηση για το καθένα, συνοδευόμενη με τα ανάλογα δικαιολογητικά.

6.Θα υπάρξει τηλεφωνική ή μέσω e-mail ενημέρωση με κάθε γονέα για τον αριθμό πρωτοκόλλου που θα λάβει η αίτηση που έχει υποβληθεί.

  1. Ο Δήμος Άργους-Μυκηνών συμμετέχει ως φορέας στο πρόγραμμα Προσχολικής Αγωγής & Δημιουργικής Απασχόλησης της Ε.Ε.Τ.Α.Α. με τίτλο «Προώθηση και υποστήριξη παιδιών για την ένταξη τους στην προσχολική εκπαίδευση καθώς και για την πρόσβαση παιδιών σχολικής ηλικίας , εφήβων και ατόμων με αναπηρία , σε υπηρεσίες δημιουργικής απασχόλησης » και για το έτος 2024-2025, καλύπτοντας το 90% της δυναμικότητας των σταθμών με δυνατότητα 100% στην περίπτωση που όλοι οι γονείς εμπίπτουν στις προϋποθέσεις ένταξης στο ανωτέρω πρόγραμμα.

Οι γονείς, οι οποίοι εμπίπτουν στις προϋποθέσεις ένταξης στο ανωτέρω πρόγραμμα συστήνουμε να υποβάλλουν αίτηση εγγραφής τόσο στην Ε.Ε.Τ.Α.Α. όσο και στους Παιδικούς –Βρεφονηπιακούς Σταθμούς και Βρεφικό Σταθμό του Δήμου μας, κατόπιν σχετικής Ανακοίνωσης –Πρόσκλησης της (Ε.Ε.Τ.Α.Α.) και να παραλάβουν την αξία τοποθέτησης (voucher), προκειμένου να εξασφαλίσουν θέση στο Σταθμό της απολύτου επιλογής τους εντελώς δωρεάν.

Πληροφορίες

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα «Προώθηση και υποστήριξη παιδιών για την ένταξη τους στην προσχολική εκπαίδευση» 2024-2025, μπορείτε να απευθύνεστε:

  1. Στην Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ): ιστοσελίδα της Ε.Ε.Τ.Α.Α.: www.eetaa.gr . Αρχική σελίδα –Παιδικοί σταθμοί Περίοδος 2024-2025, τηλέφωνο επικοινωνίας: 2131320600.
  2. Στο γραφείο Δ/νσης Παιδικών Σταθμών, στη διεύθυνση: Τσώκρη 63 , Τ.Κ.21232,Άργος, στο τηλέφωνο 2751068574.

Πατήστε εδώ για την προβολή της ανακοίνωσης

Έντυπο αίτησης εγγραφής

Έντυπο πιστοποιητικού υγείας του παιδιού

Δικαιολογητικά εγγραφών-επανεγγραφών

Κανονισμός λειτουργίας

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

riviera banner

newsletter banner anagnostis