home design 800x400
home design 1170Χ320

Άργος: Παραδίδονται τα κουπόνια συμμετοχής στο διαγωνισμό ανακύκλωσης του ΦΟΔΣΑ

Μαλτέζος: Συνεχίζουμε δυναμικά για έναν «πράσινο δήμο» με περισσότερη ανακύκλωση
Το πρώτο σπιτάκι ανακύκλωσης τοποθετήθηκε στο Άργος

Ο Δήμος Άργους – Μυκηνών ξεκινώντας την μεγάλη προσπάθεια για την ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων και έχοντας προχωρήσει στην πλήρη λειτουργία συστημάτων ανακύκλωσης συμμετέχει στον 1ο «Μεγάλο Εκπαιδευτικό Διαγωνισμό Ανακύκλωσης των σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Δήμων Περιφέρειας Πελοποννήσου», τον οποίο διοργανώνει ο Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟΔΣΑ) Πελοποννήσου  υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων & Αθλητισμού.

Στο πλαίσιο της δράσης αυτής οι μαθητές μέχρι της 30 Μαΐου κλήθηκαν να ανακυκλώσουν πλαστικά, μεταλλικά και γυάλινα υλικά στα Πολυκέντρα Ανακύκλωσης που λειτουργούν, συμβάλλοντας ενεργά στην προστασία του περιβάλλοντος αλλά και στην προώθηση της ανακύκλωσης.

Στο τέλος της διαδικασίας ανακύκλωσης εκτυπώνονταν αυτόματα τα κουπόνια συμμετοχής του Εκπαιδευτικού Διαγωνισμού Ανακύκλωσης.

Για τον λόγο αυτό, ο Δήμος Άργους – Μυκηνών, έχει παραχωρήσει την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου επί της οδού Καποδιστρίου 9-11 στο Άργος όπου την Τρίτη 4 Ιουνίου από τις από 9:00π.μ. έως 14:00μ.μ.,να γίνει η παράδοση των κουπονιών συμμετοχής από τους μαθητές, τους γονείς ή και τους εκπαιδευτικούς του Δήμου. Ο υπάλληλος που του έχουν ανατεθεί τα καθήκοντα της συλλογής και της καταμέτρησης σε συνεργασία με την Texan, εταιρεία που διεξάγει τον διαγωνισμό είναι ο Κωτσιάντης Ιωάννης.

Σε δηλώσεις του, ο Δήμαρχος Άργους – Μυκηνών Γιάννης Μαλτέζος ανέφερε:

Είναι χαρά μας που ως Δήμος συμμετέχουμε σε αυτό τον μεγάλο εκπαιδευτικό διαγωνισμό όπου σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα μαθαίνω ότι έχει γίνει μεγάλη προσπάθεια από τους μαθητές των σχολείων για να καταφέρουν να κατακτήσουν την πρώτη θέση.

Ως δήμος η λέξη «ανακύκλωση» μέχρι πολύ πρόσφατα ήταν άγνωστη! Σε λίγους μόνο μήνες καταφέραμε να κάνουμε μεγάλα άλματα και έρχονται κι άλλα μεγαλύτερα.

Και εδώ οφείλω να ευχαριστήσω την αρμόδια Αντιδήμαρχο, Αναστασία Αργυροπούλου όπου με τις εισηγήσεις της και τις προσπάθειες της συνέβαλε καθοριστικά στο πέρασμα του Δήμου Άργους – Μυκηνών από την απραξία στην εποχή της ανακύκλωσης.

Δεν πρέπει όμως να ξεχνάμε ότι πέραν των διαγωνισμών και των επιβραβεύσεων, η μεγαλύτερη ικανοποίηση που πρέπει να νιώθουμε είναι όταν μειώνουμε σημαντικά το περιβαλλοντικό αποτύπωμα που αφήνουμε.

Συνεχίζουμε δυναμικά για έναν «πράσινο δήμο» με περισσότερη ανακύκλωση και περισσότερα ρεύματα ανακύκλωσης.

Συγχαρητήρια στα παιδιά για την συμμετοχή τους.

Σχόλια

riviera banner

newsletter banner anagnostis