home design 800x400
home design 1170Χ320

Ξενάγηση στην Επίδαυρο για ενήλικες μαθητές από το Κρανίδι

Το σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Κρανιδίου στο Αρχαίο Θέατρο και το Ασκληπιείο Επιδαύρου
Το σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Κρανιδίου στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου

Την Πέμπτη 30 Μαΐου το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Κρανιδίου πραγματοποίησε μια εκπαιδευτική εκδρομή στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου και ευρύτερα στον Αρχαιολογικό χώρο του Ασκληπιού Επιδαύρου.

Όπως αναφέρει ο Καθηγητής κοινωνικής εκπαίδευσης Τάσος Λάμπρου:

«Την επιμέλεια της εκδρομής είχε η διευθύντρια του Σχολείου μας κ Έφη Ντασκαγιαννη μετά από την ανάλογη έγκριση αυτής από το ίδρυμα Νεολαίας και Δίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας.

Επίσης είχαμε την χαρά να μας συνοδεύουν μέλη της εθελοντικής ομάδας του Λαογραφικού εργαστηρίου του Δήμου Ερμιονίδας μετά από πρόσκληση μας κατά την επίσκεψη μας στο δημιουργικό χώρο του εργαστηρίου την Τρίτη 28 Μαϊου.

Η επίσκεψη μας σε αυτόν τον καταπληκτικό, πολιτιστικό και αρχαιολογικό χώρο με την εξαίρετη ξενάγηση που είχαμε θα μας μείνει αξέχαστη.

Το σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Κρανιδίου στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου

Είμαστε τυχεροί που αυτό το μνημειο της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς είναι δίπλα μας βρίσκεται στον διπλανό και πάντα φιλόξενο Δήμο Επιδαύρου και σηματοδοτεί το αθάνατο Ελληνικό πνεύμα,την συνέχεια του πολιτισμού μας ,την αξία της ιστορικής συνέχειας,την αξιοποίηση αυτού του κρίσιμου συγκριτικού πλεονεκτήματος που διαθέτουμε για την ευρύτερη προοπτική του τόπου μας,της Αργολίδας

Οι ενήλικοι μαθητές του σχολείου,οι συνάδελφοι καθηγητές, ο κ Δημήτρης Αργειτης,η κ Γεωργία Νταλαμπυρα, οι φίλοι και οι φίλες της εθελοντικής ομάδας Λαογραφικού εργαστηρίου που μας συνόδευσαν πήραμε τον δρόμο της επιστροφής με τις καλύτερες δυνατές εντυπώσεις αποκτήσαμε γνώσεις , κερδίσαμε σε εμπειρίες, βάλαμε στόχους, δημιουργήθηκαν απορίες και προβληματισμοί γίναμε μια μεγάλη ομάδα άρα πετύχαμε όλους τους εκπαιδευτικούς και κοινωνικούς στόχους μας.

Καλή συνέχεια,ο τελευταίος σχολικός μήνας θα είναι γεμάτος από κοινωνικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες το οφείλουμε στους μαθητές μας, το οφείλουμε στην τοπική μας κοινωνία».

Σχόλια

riviera banner

newsletter banner anagnostis