home design 800x400
home design 1170Χ320

Τι συμβαίνει με το σχέδιο «Μαρασλή» στο Κρανίδι – Οι απαλλοτριώσεις και η κινδυνολογία

Ο Δήμος Ερμιονίδας διαψεύδει τα όσα έχει αναφέρει ο Μαργέτας
kranidi

«Σε καμία περίπτωση δεν θα απαλλοτριωθούν οι ιδιοκτησίες, οι οικίες και τα οικόπεδα που θίγονται από το σχέδιο “Μαρασλή” και δεν επιθυμούν την απαλλοτρίωση οι ιδιοκτήτες τους», διευκρινίζει ο Δήμος Ερμιονίδας, διαψεύδοντας τα όσα έχει αναφέρει ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γιάννης Μαργέτας.

Όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή της η δημοτική αρχή Ερμιονίδας:

 «Ο κ. Μαργέτας με ένα νέο κρεσέντο κινδυνολογίας και παραπληροφόρησης, προσπαθεί ανεπιτυχώς για μια ακόμα φορά να τρομάξει τους ιδιοκτήτες ακινήτων στο Κρανίδι και να δικαιολογήσει τον μόνιμο αρνητισμό του, ακόμα και σε περιπτώσεις χρηματοδοτήσεων από Ευρωπαϊκά κονδύλια, όπως είναι αυτή του Επιχειρησιακού Σχεδίου για την εξασφάλιση κοινοχρήστων και κοινωφελών χώρων (Ε.Σ.Ε.Κ.Κ.).

Απομονώνει φράσεις, τις ερμηνεύει όπως τον βολεύει χρησιμοποιώντας τα προσφιλή σε αυτόν λογικά κενά και διαστρέφει πλήρως την πραγματικότητα, πιστεύοντας ότι έτσι μπορεί να παραπλανήσει τους Δημότες.

Είτε το θέλει είτε δεν το θέλει ο κ. Μαργέτας, η αλήθεια είναι ότι:

Σε καμία περίπτωση δεν θα απαλλοτριωθούν οι ιδιοκτησίες, οι οικίες και τα οικόπεδα που θίγονται από το σχέδιο “Μαρασλή” και δεν επιθυμούν την απαλλοτρίωση οι ιδιοκτήτες τους.

Όλες οι ρυμοτομικές απαλλοτριώσεις του σχεδίου “Μαρασλή”, έχουν αρθεί αυτοδικαίως μετά την παρέλευση της δεκαπενταετίας, δηλαδή από το έτος 2002 και έπειτα οι ιδιοκτήτες με αίτησή τους προς τον Δήμο Ερμιονίδας μπορούν να ζητήσουν την τροποποίηση του ρυμοτομικού σχεδίου, προκειμένου η ιδιοκτησία τους να καταστεί οικοδομήσιμη.

Ορισμένοι κοινόχρηστοι χώροι, ενώ έχουν ήδη απαλλοτριωθεί από τον Δήμο Ερμιονίδας σύμφωνα με το σχέδιο “Μαρασλή”, οι ιδιοκτήτες τους δεν έχουν λάβει μέχρι σήμερα κάποια αποζημίωση, διότι δεν την έχουν αιτηθεί από τον Δήμο Ερμιονίδας.

Με την εκπόνηση του Ε.Σ.Ε.Κ.Κ., η Δημοτική Αρχή πέρα από το νοικοκύρεμα, εξασφαλίζει από το Πράσινο Ταμείο όλες τις χρηματοδοτήσεις για την υλοποίηση των απαλλοτριώσεων σύμφωνα με το σχέδιο “Μαρασλή”, οι οποίες θα γίνουν στο μέλλον μόνο εφόσον το επιθυμούν οι ιδιοκτήτες τους.

Εννοείται ότι ισχύει η από 18/9/2023 επίκληση προς το Σύλλογο Μηχανικών Ερμιονίδας να λάβει άμεσα επίσημη θέση επί του θέματος.

Ο κ. Μαργέτας πρέπει κάποια στιγμή να αντιληφθεί, ότι με την τακτική που ακολουθεί εκτίθεται ανεπανόρθωτα, διότι η πραγματικότητα μονίμως τον διαψεύδει και η αλήθεια πάντα έρχεται στο φως».

Σχόλια

riviera banner

newsletter banner anagnostis