home design 800x400
home design 1170Χ320

Θερινό σχολείο για την πολιτιστική κληρονομιά στη Δημητσάνα

Θεματική ” Διαφυλάσσοντας την Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά: Καλές Πρακτικές για σύγχρονες προκλήσεις”
Δημητσάνα

Θερινό σχολείο για την πολιτιστική κληρονομιά του αγροτικού χώρου, πρόκειται να στηθεί στη Δημητσάνα. Θα έχει ως θεματική ” Διαφυλάσσοντας την Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά: Καλές Πρακτικές για σύγχρονες προκλήσεις”.

Διοργανωτές είναι η Διεύθυνση της Νεότερης Πολιτιστικής Κληρονομιάς, του Υπουργείου Πολιτισμού και το Διασυνεδριακό Πολιτιστικό Κέντρο της Δημητσάνας.

Συμμετέχουν η Περιφέρεια Πελοποννήσου, ο δήμος Γορτυνίας, το Πολιτιστικό Ίδρυμα του Ομίλου Πειραιώς, η Νοιν.Σ.Επ. Μαίναλον και άλλοι τοπικοι΄φορείς και πολίτες.

Το θερινό σχολείο θα γίνει από τις 21 έως και τις 28 Ιουλίου 2024.

Απευθύνεται σε πτυχιούχους ΑΕΙ (ανθρωπιστικών σπουδών), σε στελέχη πολιτιστικών φορέων και μουσείων, νεότερου πολιτισμού, σε στελέχη που χειρίζονται θέματα πολιτισμού σε ΟΤΑ, σε στελέχη αγροτικών και γυναικείων συνεταιρισμών και σε εκπαιδευτικούς.

Το θερινό σχολείο, θα γίνει και φέτος, παράλληλα με το 6ο εργαστήρι της παραδοσιακής τέχνης της πέτρας, που οργανώνει η κίνηση πολιτών ” Άνθη της Πέτρας ” (και άλλοι φορείς), στα Λαγκάδια Γορτυνίας.

Οι αιτήσεις μέχρι και τις 28 Ιουνίου 2024. Στις 5 Ιουλίου θα ανακοινωθούν αυτοί που θα συμμετέχουν στο θερινό σχολείο, αλλά και οι επιλαχόντες.

Σχόλια

riviera banner

newsletter banner anagnostis