home design 800x400

Το 73ο πανελλήνιο συνέδριο της ΠΟΠΣ στη Θεσσαλονίκη

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτικών Συνταξιούχων –ΠΟΠΣ- πραγματοποιεί το 73ο ετήσιο πανελλήνιο συνέδριό της στη Θεσσαλονίκη την 30η και 31η Μαΐου 2024

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτικών Συνταξιούχων –ΠΟΠΣ- πραγματοποιεί το 73ο ετήσιο πανελλήνιο συνέδριό της στη Θεσσαλονίκη την 30η και 31η Μαΐου 2024, με τη συμμετοχή 120 συνέδρων- αντιπροσώπων των Πρωτοβάθμιων Συλλόγων από όλη την Ελλάδα –τα φυσικά μέλη της Ομοσπονδίας ξεπερνούν τις 300.000.

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί σε αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου HOLIDAY INN (Μοναστηρίου 8).

Πρόγραμμα εργασιών

30/5/2024: Έναρξη 10.00 π.μ.- λήξη εργασιών 20.30 μ.μ.

31/5/2024: Έναρξη 9.30 π.μ.- λήξη συνεδρίου 15.00 μ.μ.

Στην πανηγυρική συνεδρίαση (19.45 μ.μ.-20.30 μ.μ.) έχουν κληθεί να παρευρεθούν, ως επίσημοι προσκεκλημένοι, η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Δόμνα Μιχαηλίδου, ο Περιφερειάρχης Κ.Μακεδονίας κ. Απόστολος Τζιτζικώστας και ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Στέλιος Αγγελούδης.

Στις 21.00μ.μ. θα παρασχεθεί δείπνο σε όλους τους συνέδρους.

Τα θέματα που θα παρουσιαστούν και θα αναπτυχθούν από τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας και τα μέλη του Δ.Σ. της ΠΟΠΣ, αφορούν αφενός τα διοικητικά και οικονομικά πεπραγμένα του Δ.Σ., τα οποία θα κριθούν και θα ψηφιστούν από τους αντιπροσώπους και θέματα ασφαλιστικά, συνταξιοδοτικά, οικονομικά, υγείας, διεκδικήσεις, αγωνιστικές κινητοποιήσεις και αποτελέσματα από τις συναντήσεις με τις πολιτικές ηγεσίες των υπουργείων. Αφετέρου θα εισαχθούν νέα θέματα που το συνέδριο θα συζητήσει, προκειμένου να αποφασίσει ανάλογα.

Πέραν αυτών, μετά τις πέντε περιφερειακές συνδιασκέψεις που είχαν εξαιρετικά θετικό αντίκρισμα συμμετοχής και πολύ σημαντικών αποφάσεων, που με τη νέα δομή της ΠΟΠΣ και τη δημιουργία των Περιφερειακών συμβουλίων, ανοίγει πλέον και επισήμως μια σπουδαία εξέλιξη συνεννόησης- συνεργασίας, συνύπαρξης και κοινών στόχων και διεκδικήσεων για θέματα κοινού ενδιαφέροντος, για το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας, όπως το Δημόσιο σύστημα υγείας, το δημόσιο εκπαιδευτικό σύστημα και η ασφάλεια της ζωής των πολιτών και της περιουσίας, η ακρίβεια κλπ.

Όπως αναφέρει η Ομοσπονδία, “οι πολιτικοί συνταξιούχοι και με το 73ο Συνέδριό τους παίρνουν πρωτοβουλίες και καλούμε όλους τους πολίτες της ελληνικής κοινωνίας να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για προστασία της υγείας μας και τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής μας”.

Σχόλια

Exit mobile version