home design 800x400

Τι προτείνουν 33 δημότες για το Λιμάνι Ναυπλίου

Επιστολή με τις προτάσεις τους για την εφαρμογή του Πλαισίου Έργων Ανάπτυξής Λιμένα Ναυπλίου (Π.Ε.Α.Λ), στέλνουν στο Λιμενικό Ταμείο 33 δημότες, ενόψει ότι στις 31/5/2024 λήγει η προθεσμία παρατηρήσεων για το ΠΕΑΛ Ναυπλίου.

Eπιστολή με τις πρότασεις τους για την εφαρμογή του Πλαισίου Έργων Ανάπτυξής Λιμένα Ναυπλίου (Π.Ε.Α.Λ), στέλνουν στο Λιμενικό Ταμείο 33 δημότες, ενόψει ότι στις 31/5/2024 λήγει η προθεσμία παρατηρήσεων για το ΠΕΑΛ Ναυπλίου.

Μάλιστα αύριο στις 19.00 συνεδριάζει το Τοπικό συμβούλιο Ναυπλίου με 1 από τα 2 θέματα να αφορά τις προτάσεις της Δημοτικής κοινότητας για το ΠΕΑΛ προς το Λιμενικό Ταμείο.

Στην πρότασή τους, προτείνουν να γίνει ο χώρος «Π» χώρος αναψυχής και πρασίνου και ο χώρος του Λιμένα κατά μήκος της οδού Μπουμπουλίνας να παραμείνει ως χώρος στάθμευσης οχημάτων με επανασχεδιασμό των θέσεων για καλύτερη χωροταξιακή διαρρύθμιση, ενώ περίπου 80 θέσεις να αφορούν θέσεις στάθμευσης των μόνιμων κατοίκων της παλιάς πόλης του Ναυπλίου.

Η θέση “Π” στο λιμάνι του Ναυπλίου, τα τελευταία χρόνια χρησιμοποιείται μόνο για την αναστροφή των λεωφορείων και την επιβίβαση/αποβίβαση των επιβατών. Ωστόσο, αν και απαγορεύεται η στάθμευση, το Σαββατοκύριακο υπήρχαν πάνω από 10 λεωφορεία ήταν σταθμευμένα στη θέση «Π» στο λιμάνι του Ναυπλίου, κάτι που επαναλαμβάνεται συχνά, καθώς υπάρχει ανοχή από το Λιμεναρχείο Ναυπλίου, αν τα λεωφορεία σταματάνε για λίγη ώρα και ο οδηγός τους βρίσκεται εκεί.

Οι προτάσεις των δημοτών

Όπως αναφέρουν στο έγγραφό τους, “σχετικά με την ενημερωτική συνάντηση που έγινε την Τετάρτη 12 Απριλίου 2024 στο Φουγάρο για την εφαρμογή του Πλαισίου Έργων Ανάπτυξής Λιμένα Ναυπλίου (Π.Ε.Α.Λ), προτείνουμε τα κάτωθι :

1) Η προβλήτα γνωστή ως “ Π “ να γίνει χώρος αναψυχής και πρασίνου τόσο για τους κατοίκους της πόλης όσο και για τους τουρίστες όπως άλλωστε είχε προτείνει η κα Μαΐστρου στην μελέτη της.

Είναι αδιανόητο ένα τέτοιο σημείο απέναντι από το Μπούρτζι να χρησιμοποιείτε ώς χώρος στάσης πούλμαν και μάλιστα να επιβαρύνεται η οδός Μπουμπουλίνας με την διέλευση τόσων πούλμαν που δημιουργούν έντονο κυκλοφοριακό πρόβλημα. Κάλλιστα θα μπορούσε να δημιουργηθεί τέτοιο σημείο στάσης των πούλμαν κοντά στο τουριστικό περίπτερο του Δήμου , όπου υπάρχει παρά πολύς χώρος , χωρίς να δημιουργείται κυκλοφοριακό κομφούζιο. Εξάλλου από αυτό το σημείο περίπου αρχίζει και η παλιά πόλη, άρα αυτό είναι καλό σημείο για την αποβίβαση των επισκεπτών.

2) Όπως αναφέρθηκε στην συζήτηση αυτή ο χώρος του Λιμένα κατά μήκος της οδού Μπουμπουλίνας μάλλον θα παραμείνει ως χώρος στάθμευσης οχημάτων με επανασχεδιασμό των θέσεων για καλύτερη χωροταξιακή διαρρύθμιση.

Προτείνουμε ένα μέρος από τι θέσεις αυτές (περί τις 80) να αφορούν θέσεις στάθμευσης μόνιμων κατοίκων της παλιάς πόλης όπως άλλωστε είχε προταθεί αυτό ως 6ος θύλακας στάθμευσης από την μελέτη της κα Μαΐστρου, αλλά υπήρχε το θέμα του master plan του Λιμανιού”.

Σχόλια

5 απαντήσεις

  1. Η πρόταση για το Πι είναι σωστή, δεν μπορώ να καταλάβω το σκέτο τσιμέντο είναι καλύτερη εικόνα από τα σταθμευμένα αυτοκίνητα;
    Πόσοι είναι οι κάτοικοι της παλιάς πόλης; γιατί είναι γεμάτη με θέσεις μονίμων κατοίκων

  2. ΔΗΛΑΔΗ ΕΧΟΥΝ ΑΓΟΡΑΣΗ ΜΟΝΙΜΟ ΠΑΡΚΙΝ ΓΙΑ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΟΤΑΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΚΑΤΕΒΩ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ .

  3. Χρόνια τώρα οι ιδέες κ οι προτάσεις για το λιμάνι πάνε κ έρχονται όμως τίποτα δεν έχει γίνει γιατί κάποιοι οχι ότι δεν μπορούσαν μάλλον δεν ήθελαν. Επιτέλους αυτοί που έχουν την ευθύνη ας κάνουν κάτι γιατί είναι κρίμα να έχουμε τον μεγαλύτερο χώρο για ,.πάρκιν κ να μη υπάρχει κατάλληλος φωτισμός κ ασφάλεια για τις παρκαρισμένες περιουσίες ντόπιων κ επισκεπτών κ με μία ανάπλαση εγκατελημένη κ κατεστραμμένη

  4. Γιατί θα πρέπει μπροστά στο ιστορικό μέτωπο της πόλης να σταθμεύουν αυτοκίνητα;
    Ας περπατήσουν λίγο παραπάνω οι μόνιμοι κάτοικοι. Τι να πουν και οι κάτοικοι π.χ. της Βενετίας; Κάποια στιγμή θα λειτουργήσει το τρένο και η νέα Μαρίνα και θα δημιουργηθεί κυκλοφοριακό “κομφουζιο”.
    Περίπατος ανάμεσα σε καφετέριες, σε στενό πεζοδρόμιο και σε μικρή λωρίδα ανάμεσα σε αυτοκίνητα και σκάφη αναψυχής δεν είναι ότι καλύτερο για την εικόνα της πόλης και την ευκολία μετακίνησης κατοίκων και επισκεπτών.

  5. Δεν καταλαβαίνω αυτή την μανία που έχουν οι μόνιμοι κάτοικοι της παλιάς πόλης να έχουν τόσες θέσεις στάθμευσης (33 κάτοικοι ζητούν άλλες 80 θέσεις)….σε μια πόλη μάλιστα η οποία πλέον έχει αναδειχθεί για την ομορφιά της αυτοί θέλουν να την απολαμβάνουν μόνοι τους…αν δεν υπήρχαν επαγγελματίες της εστίασης και της φιλοξενίας τα μισά από αυτά θα ήταν εγκαταλελειμμένα και εστίες μόλυνσης.

    Καλό θα ήταν αντί να παλεύουν για την διευκόλυνση τους να παλέψουν και λίγο για τα σοβαρά προβλήματα που αφορούν αυτούς, τους υπόλοιπους δημότες, αλλά και τους επισκέπτες όπως τα σκουπίδια, το οργανωμένο πάρκινγκ, την σωστή πρόσβαση των επισκεπτών, τον σχεδιασμό του Δήμου με τους δημότες και επαγγελματίες ώστε μετά από κάποια χρόνια ο τουρισμός να αναβαθμιστεί. Με αυτό θα λυθούν και τα προβλήματα με τραπεζοκαθίσματα, οχλαγωγίας κλπ

Exit mobile version