home design 800x400
home design 1170Χ320

Σχετικά με τη συνάντηση στο Ναύπλιο για τον Τουρισμό

Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αργολίδας καλεί τη δημοτική αρχή Ναυπλιέων να πάρει θέση υπέρ των εργαζομένων
Τουρίστες στο Ναύπλιο

Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αργολίδας καλεί τη δημοτική αρχή Ναυπλιέων να πάρει θέση υπέρ των εργαζομένων στον Τουρισμό και όχι να είναι στο πλευρό των μεγάλων τουριστικών επιχειρήσεων και των “tour operators”».

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Σωματείο, με αφορμή επικείμενη συνάντηση για τον Τουρισμό:

«Ο αντιδήμαρχος τουρισμού δ. Ναυπλίου διοργανώνει συνάντηση με φορείς του τουρισμού για την τουριστική προώθηση και την επίλυση προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο τουριστικός κλάδος. Καλεί σε κοινή συζήτηση εργαζόμενους, μικροεπαγγελματίες και μεγάλες τουριστικές επιχειρήσεις λες και έχουν κοινά προβλήματα και ίδιες ανησυχίες.

Η δημοτική αρχή, προφανώς δεν αντιλαμβάνεται ότι η καθημερινότητα – ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες – για την πλειοψηφία των εργαζομένων στον κλάδο είναι δουλειά συνήθως χωρίς ρεπό, επτά μέρες τη βδομάδα, με συνεχόμενα 10ωρα και 12ωρα. Κυριαρχούν οι άθλιες συνθήκες διαβίωσης, οι χαμηλοί μισθοί, οι ελαστικές μορφές απασχόλησης.

Παρά το γεγονός ότι έγιναν υποχρεωτικές οι κλαδικές ΣΣΕ για παράδειγμα στα Ξενοδοχεία και στον Επισιτισμό, αυτές δεν εφαρμόζονται παρά μόνο στο 10% των επιχειρήσεων, ενώ οι έλεγχοι του ΣΕΠΕ, αν και ελάχιστοι, όταν γίνονται καταγράφουν σοβαρές παραβιάσεις.

Αντίστοιχη είναι η καθημερινότητα και για τους αυτοαπασχολούμενους και τις πολύ μικρές επιχειρήσεις όπου αναγκάζονται ολημερίς να έχουν ανοιχτά μαγαζιά χωρίς ξεκούραση, με ένα φορολογικό σύστημα που τους πιέζει και λειτουργεί σαν μέγγενη γύρω από το κεφάλι τους, χωρίς αφορολόγητο, με υπέρογκα τιμολόγια ενέργειας και ένα σωρό άλλα χαράτσια, συν το υψηλό ΦΠΑ.

Προφανώς λοιπόν, οι μεγάλες τουριστικές επιχειρήσεις, οι «tour operators» και συνολικά οι απαιτήσεις του τουριστικού κεφαλαίου είναι σε πλήρη αντίθεση με τα συμφέροντα των εργαζομένων, αφού αυτό που ονειρεύονται όλοι αυτοί, είναι μια εργασιακή ζούγκλα για τους εργαζόμενους, «γυμνούς» από δικαιώματα και βέβαια από την άλλη ένα μεγαλύτερο μερίδιο στην «πίτα» των επενδύσεων, πετώντας έξω αυτοαπασχολούμενους και πολύ μικρές επιχειρήσεις. συνάντηση στο Ναύπλιο για τον Τουρισμό

Η οικονομία, έχει βελτιωθεί για τους μεγαλοξενοδόχους, τους μεγαλοεπιχειρηματίες που έχουν τεράστια κέρδη, αλλά όχι για τους εργαζόμενους και τους μικροεπαγγελματίες στον τουρισμό, οι οποίοι παίρνουν μισθούς και μεροκάματα που αντιστοιχούν στα επίπεδα του 2011, στην καλύτερη των περιπτώσεων.

Και οι εργαζόμενοι, αλλά και οι αυτοαπασχολούμενοι, θέλουμε να ζούμε σαν άνθρωποι! Να έχουμε δουλειά με δικαιώματα, ωράρια ανθρώπινα, με μισθούς που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες μας, με ξεκούραση και διακοπές το καλοκαίρι με τα παιδιά μας, γιατί το καλοκαίρι δεν έχουν σχολείο, όχι τον Οκτώβρη.

Καλούμε τους εργαζόμενους και τους αυτοαπασχολούμενους του κλάδου σε κοινή πάλη ώστε να μην δεχτούμε την επίθεση αυτή στη ζωή μας και στα δικαιώματα μας. Οργανωμένα, μέσα από τα σωματεία και τους συλλόγους μας να διεκδικήσουμε αυτά που μας ανήκουν.

Τέλος καλούμε την δημοτική αρχή να πάρει θέση υπέρ των αιτημάτων εργαζόμενων και αυτοαπασχολούμενων και όχι να είναι στο πλευρό των μεγάλων τουριστικών επιχειρήσεων και των “tour operators”».

Σχόλια

riviera banner

newsletter banner anagnostis