home design 800x400

Καλαμάτα: Στη φάκα εγκληματική οργάνωση – Πάνω από μισό κιλό κάνναβης και 69 φυτά

Για την υπόθεση αυτή συνελήφθησαν δύο άτομα, μέλη της εγκληματικής οργάνωσης

Οι πολύμηνες και εμπεριστατωμένες έρευνες οδήγησαν τους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, στη σύλληψη 2 ημεδαπών, ηλικίας 55 και 58 ετών, αντίστοιχα, οι οποίοι δραστηριοποιούνταν στην καλλιέργεια φυτών κάνναβης και ακολούθως στη διακίνηση της παραγόμενης ποσότητας σε περιοχές της Αττικής.

Η σύλληψη τους πραγματοποιήθηκε χθες (27.5.2024) το πρωί σε περιοχή της Αττικής, στο πλαίσιο ευρείας κλίμακας αστυνομικής επιχείρησης, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση και ναρκωτικά η οποία περιλαμβάνει ακόμη ένα άτομο, το οποίο βρίσκεται ήδη έγκλειστο σε Κατάστημα Κράτησης.

Πώς δρούσε η εγκληματική οργάνωση

Ειδικότερα, ύστερα από πολύμηνη και ενδελεχή αστυνομική έρευνα που διεξήγαγε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, αξιοποιώντας κατάλληλα και συνδυαστικά στοιχεία, αλλά και αποτελέσματα φυσικών και επιστημονικών μεθόδων, προέκυψε ότι οι ανωτέρω, τουλάχιστον από το τελευταίο τρίμηνο, δραστηριοποιούνταν στην καλλιέργεια φυτών κάνναβης, σε κατάλληλα διαμορφωμένο εσωτερικό χώρο και σε αγρόκτημα μεγάλης έκτασης, που εκμίσθωναν για τον σκοπό αυτό σε περιοχές της Νοτιοανατολικής Αττικής, κι ακολούθως διακινούσαν τις παραγόμενες ποσότητες σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Επιπλέον, όπως προέκυψε από την ενδελεχή έρευνα, η οργάνωση διέθετε ιεραρχική δομή, με διαρκή δράση και διακριτούς ρόλους, ενώ ως ηγετικό μέλος ήταν ο 53χρονος, ο οποίος βρίσκεται ήδη έγκλειστος σε Κατάστημα Κράτησης.

Οι συλληφθέντες προκειμένου να συγκαλύπτουν την παράνομη δραστηριότητά τους και να αποπροσανατολίζουν τις έρευνες των διωκτικών Αρχών λάμβαναν ιδιαίτερα μέτρα αντιπαρακολούθησης.

Συγκεκριμένα χρησιμοποιούσαν τηλεφωνικές συνδέσεις που δεν ήταν δηλωμένες στα πραγματικά τους στοιχεία, αλλά σε στοιχεία έτερων προσώπων ή αλλοδαπών υπηκόων τρίτων χωρών («αχυράνθρωπων» – ghost persons), ενώ κατά τις μεταξύ τους συνομιλίες επικοινωνούσαν με προκαθορισμένο κώδικα συνεννόησης.

Επιπρόσθετα, ο χώρος για την καλλιέργεια κι αποθήκευση των ναρκωτικών ήταν σε απομονωνόμενη κι εκτός του αστικού ιστού αγροτική περιοχή. Είχαν διαμορφώσει το αγρόκτημα με τέτοιο τρόπο ώστε οι δραστηριότητές τους να μην καθίστανται αντιληπτές απέξω, δηλαδή ήταν περιφραγμένο με εσωτερικά διαμορφωμένους και καλυμμένους χώρους και αυτόνομη γεώτρηση.

Τα ευρήματα

Κατά τη διάρκεια της ευρείας κλίμακας επιχείρησης, διενεργήθηκαν χθες (27.5.2024) πρωινές ώρες, παράλληλες έρευνες σε οικία των συλληφθέντων και αγρόκτημα, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • 69- φυτά κάνναβης,
  • ποσότητες κάνναβης, συνολικού βάρους -174- γραμμαρίων,
  • ποσότητες κατεργασμένης κάνναβης, (τύπου σοκολάτας), συνολικού βάρους -386- γραμμαρίων,
  • 9 συσκευασίες, περιέχουσες ανισοβαρείς ποσότητες σπόρων κάνναβης,
  • 1 τσιγαριλίκι,
  • 5 συσκευασίες, περιέχουσες πλαστικά φιαλίδια με ορμόνες ριζοβολίας,
  • 2 κινητά τηλέφωνα,
  • εξοπλισμός εσωτερικής καλλιέργειας φυτών κάνναβης,
  • το χρηματικό ποσό των 400 ευρώ, ως προερχόμενο από τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Τέλος, από τη δράση τους εκτιμάται ότι τα προσδοκώμενα κέρδη που θα αποκόμιζαν υπολογίζονται στα 150.000 ευρώ.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ η έρευνα και η προανάκριση συνεχίζονται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας.

Σχόλια

Exit mobile version