home design 800x400

Η Χορωδία του Πανεπιστημίου Morgan των ΗΠΑ στο Ναύπλιο

Εξειδικευμένη στην αφρο-αμερικανική μουσική παράδοση, παρουσιάζει ένα πρόγραμμα με γνωστά έργα το ρεπερτορίου, διανθισμένα με gospel, spirituals και μιούζικαλ

Σε συνεργασία με τον Δήμο Ναυπλιέων, μια από τις πιο διακεκριμένες χορωδίες των αμερικανικών πανεπιστημίων, η Χορωδία του Πανεπιστημίου Morgan των ΗΠΑ, θα δώσει συναυλία στο Βουλευτικό Ναυπλίου στις 29 Μαΐου, στις 8.30μμ.

Εξειδικευμένη στην αφρο-αμερικανική μουσική παράδοση, παρουσιάζει ένα πρόγραμμα με γνωστά έργα το ρεπερτορίου, διανθισμένα με gospel, spirituals και μιούζικαλ.

Η Χορωδία του Πανεπιστημίου Morgan

Το πανεπιστήμιο Morgan State, βρίσκεται στην πόλη της Βαλτιμόρης, στην Πολιτεία Μέριλαντ των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής. Η χορωδία του Morgan State University είναι ένα από τα πιο διάσημα πανεπιστημιακά χορωδιακά σύνολα των Ηνωμένων Πολιτειών και έχει ανακηρυχθεί ως «Καλύτερη Πανεπιστημιακή Χορωδία» από το περιοδικό Reader’s Digest. Το ρεπερτόριο της εκτείνεται από την κλασική μουσική έως τα γκόσπελ, όπου και διακρίνεται για την έμφαση που δίνει στην διατήρηση της κληρονομιάς και της πνευματικότητας της μουσικής.

Έχει εμφανιστεί σε όλο τον κόσμο και περιοδεύσει σε όλες τις ηπείρους.

Συνεργάζεται με πολλές μεγάλες ορχήστρες των Ηνωμένων Πολιτειών όπως την Συμφωνική της Νέας Υόρκης, του Λος Αντζελες, του Σικάγου, της Φιλαδέλφειας, την Lincoln Centre Jazz Orchestra, κ.α.

Μερικές από τις πιο ιστορικές εμφανίσεις της έχουν λάβει μέρος στο Carnegie Hall, στο Lincoln Centre και στον Λευκό Οίκο, μετά από πρόσκληση του Προέδρου Μπαράκ Ομπάμα. Στο ιστορικό της συμπεριλαμβάνονται συνεργασίες με διάσημους καλλιτέχνες όπως η Jessye Norman και ο Bobby McFerrin.

Η χορωδία MSUC, ως πολιτιστικός πρεσβευτής της χώρας της, έχει μοιραστεί τα μουσικά της δώρα σε πολλές μεγάλες σκηνές σε όλο τον κόσμο, με πολυάριθμους αξιωματούχους, διάσημους ερμηνευτές και διεθνείς περιοδείες.

Σχόλια

Exit mobile version