home design 800x400

Αγροτικά προϊόντα από τις φυλακές Τίρυνθας στο Φεστιβάλ «Κερνάμε Ελλάδα»

Έκανε την διαφορά το περίπτερο του Αγροτικού Σωφρονιστικού Καταστήματος στην Αμαλιάδα

Ένα ξεχωριστό περίπτερο που πραγματικά συγκίνησε και έκανε την διαφορά ήταν το περίπτερο του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη της Γενικής Γραμματείας Αντεγκληματικής Πολιτικής στο φεστιβάλ ΚΕΡΝΑΜΕ ΕΛΛΑΔΑ στην Αμαλιάδα 23-26 Μαΐου. Σε αυτό συμμετείχε με αγροτικά –κτηνοτροφικά προϊόντα και το Αγροτικό Σωφρονιστικό Κατάστημα της Τίρυνθας.

Πιο συγκεκριμένα, το Αγροτικό Σωφρονιστικό Κατάστημα Τίρυνθας, συμμετείχε με μαρμελάδες, δημητριακά, ελαιόλαδο, φραγκόσυκα, αυγά, ζωοτροφές, κάποια δηλαδή από τα προϊόντα που παράγονται με την εργασία των εγκλείστων, με σκοπό την ομαλή επανένταξη τους στην κοινωνία, την ενδυνάμωσή τους και κυρίως την εκπαίδευση, τη μεταφορά βασικής τεχνογνωσίας και δεξιοτήτων και ταυτόχρονα την διασφάλιση μιας ολοκληρωμένης διαχείρισης της αγροτικής παραγωγής, με ισορροπημένη φροντίδα για το περιβάλλον και την ποιότητα των προϊόντων.

Οι κρατούμενοι του Αγροτικού Σωφρονιστικού Καταστήματος Τίρυνθας, έχουν την ευκαιρία να ασχοληθούν με αγροτικές- κτηνοτροφικές -βιοτεχνικές εργασίες και παράγουν ντόπια προϊόντα τα οποία και τροφοδοτούντο Σωφρονιστικό Κατάστημα του Κορυδαλλού και Ναυπλίου.

Η Διευθύντρια, Ευαγγελία Κατερίνη και οι Γεωπόνοι που εργάζονται στο Αγροτικό Σωφρονιστικό Κατάστημα της Τίρυνθας, ενημέρωσαν τον κόσμο και όλους τους τοπικούς φορείς της Αμαλιάδας για τον σκοπό των Αγροτικών Σωφρονιστικών Καταστημάτων Κράτησης στην κοινωνία και την επιτυχία του θεσμού στην επανένταξη των εγκλείστων.

Τα εγκαίνια της Έκθεσης χαιρέτησε και η Γενική Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, κα Δήμητρα Λυγούρα, η οποία εξήρε το έργο των Αγροτικών Σωφρονιστικών Καταστημάτων Κράτησης.

Σχόλια

Exit mobile version