home design 800x400

Καλαμάτα: Ψευτοχειρουργός πιάστηκε με τη γίδα στην πλάτη

Συνέλαβαν τον «εισπράκτορα» για απάτη 4.000 ευρώ σε ηλικιωμένη – Οι κάμερες έπαιξαν καίριο ρόλο

Μια 77χρονη στην Καλαμάτα βρέθηκε σε θέση θύματος όταν πείστηκε να πληρώσει 4.000 ευρώ, πιστεύοντας ότι η κόρη της χρειαζόταν άμεση χειρουργική επέμβαση. Ωστόσο, οι κάμερες παρακολούθησης στην περιοχή βοήθησαν στην ταυτοποίηση και σύλληψη του «εισπράκτορα», ο οποίος συνελήφθη έχοντας τα χρήματα στην κατοχή του.

Το περιστατικό σημειώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης, όταν ένας άγνωστος άνδρας προσποιούμενος τον χειρουργό του νοσοκομείου Καλαμάτας τηλεφώνησε στην ηλικιωμένη και της είπε ότι η κόρη της είχε τραυματιστεί σε τροχαίο ατύχημα και χρειαζόταν άμεση χειρουργική επέμβαση. Ο ψεύτικος γιατρός ζήτησε από την ηλικιωμένη να αφήσει 4.000 ευρώ σε μια τσάντα στην είσοδο του σπιτιού της. Η γυναίκα, ταραγμένη, ακολούθησε τις οδηγίες του.

Η απάτη αποκαλύφθηκε σύντομα, και οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Καλαμάτας εξέτασαν το οπτικό υλικό από τις κάμερες ασφαλείας της περιοχής. Μέσα από αυτό το υλικό αναγνώρισαν έναν 59χρονο Έλληνα, ο οποίος παρέλαβε την τσάντα με τα χρήματα.

Ο «εισπράκτορας» εντοπίστηκε το μεσημέρι της Πέμπτης στο κέντρο της Καλαμάτας και συνελήφθη έχοντας πάνω του 900 ευρώ, ενώ στο σπίτι του βρέθηκαν και τα υπόλοιπα 3.200 ευρώ. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας με κατηγορίες για απάτη. Οι αρχές ερευνούν εάν ο 59χρονος ήταν μέλος ευρύτερου κυκλώματος ή αν ενεργούσε μόνος του.

Σχόλια

Exit mobile version