home design 800x400
home design 1170Χ320

Παπαηλίου: Τα μικρά και μεσαία στρώματα βιώνουν μια σκληρή καθημερινότητα

Τι είπε o Βουλευτής Αρκαδίας ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής του νομοσχεδίου «… για την ενίσχυση της προστασίας του καταναλωτή, της ανάπτυξης και της εύρυθμης λειτουργίας της αγοράς …»
Γιώργος Παπαηλίου

Kατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής του νομοσχεδίου του Υπουργείου Ανάπτυξης «… για την ενίσχυση της προστασίας του καταναλωτή, της ανάπτυξης και της εύρυθμης λειτουργίας της αγοράς …», o Βουλευτής Αρκαδίας ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Γιώργος Παπαηλιού ανέφερε τα εξής:

“Η ελληνική κοινωνία και ειδικότερα τα μικρά και μεσαία στρώματα βιώνουν μια σκληρή καθημερινότητα καθώς, λόγω της τεράστιας κρίσης ακρίβειας και της μεγάλης αύξησης των τιμών στα βασικά αγαθά, στα τρόφιμα και στην ενέργεια, αγωνίζονται για την ικανοποίηση των βασικών αναγκών

Η κυβέρνηση της ΝΔ επαναλαμβάνει συνεχώς, ότι δεν πρόκειται να προχωρήσει στη μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα

«Γιατί δεν πέφτουν οι τιμές ; Διότι ο τόπος θέλει σταθερότητα» αναφέρει στο σκίτσο του ο Τάσος Αναστασίου στη σημερινή «Αυγή», παραπέμποντας στο επιχείρημα περί σταθερότητας του πρωθυπουργού

Τα επίχειρα της πολιτικής, που ευνοεί τους «μεγάλους» και «ισχυρούς» εις βάρος των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, των αυτοαπασχολούμενων, των ελεύθερων επαγγελματιών και των εργαζομένων μισθωτών, θα καταβάλει η κυβέρνηση της ΝΔ στις επερχόμενες ευρωεκλογές, με τη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία «να τσαλακώνει» τη νεοδημοκρατική σταθερότητα και να ανοίγει το δρόμο, ώστε στις εθνικές εκλογές, όποτε και αν αυτές γίνουν, οι προοδευτικές δυνάμεις να καταστούν κυβερνητική πλειοψηφία.

Ο βουλευτής Αρκαδίας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Γιώργος Παπαηλιού, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής, για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης «… για την ενίσχυση της προστασίας του καταναλωτή, της ανάπτυξης και της εύρυθμης λειτουργίας της αγοράς …», είπε, μεταξύ των άλλων, τα εξής:

Η ελληνική κοινωνία και ειδικότερα τα μικρά και μεσαία στρώματα βιώνουν μια σκληρή καθημερινότητα καθώς, λόγω της τεράστιας κρίσης ακρίβειας και της μεγάλης αύξησης των τιμών στα βασικά αγαθά, στα τρόφιμα και στην ενέργεια, αγωνίζονται για την ικανοποίηση των βασικών αναγκών. Η αγοραστική δύναμη των νοικοκυριών μειώνεται καθημερινά. Η Ελλάδα μαζί με τη Βουλγαρία κατατάσσονται στις τελευταίες θέσεις στην Ευρώπη από πλευράς αγοραστικής δύναμης.

Παρά τις τεκμηριωμένες και κοστολογημένες προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, αλλά και τη θετική εμπειρία άλλων χωρών που μηδένισαν ή μείωσαν τον ΦΠΑ, η κυβέρνηση της ΝΔ επαναλαμβάνει συνεχώς, ότι δεν πρόκειται να προχωρήσει στη μείωσή του στα τρόφιμα, ενώ προαναγγέλλει και την άρση των προσωρινών και ατελέσφορων μέτρων (αντιμετώπισης της κρίσης ακρίβειας), όταν «ομαλοποιηθεί η κατάσταση». Χωρίς όμως να διευκρινίζει τι θεωρεί ομαλοποίηση, καθώς σύμφωνα με τις προβλέψεις, οι τιμές στο ράφι δεν φαίνεται να μειώνονται. Επομένως, είναι εμφανής η πρόθεση της κυβέρνησης, να μη λάβει ουσιαστικά μέτρα προστασίας των καταναλωτών και αντιμετώπισης της συνεχιζόμενης αύξησης των τιμών. Όπως επίσης δεν υπάρχει κυβερνητική πρόθεση για μέτρα αντιμετώπισης των αθέμιτων πρακτικών που εφαρμόζουν οι μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες και τα ολιγοπώλια στη χώρα μας, που μάλιστα ευνοούνται (και) από τα εργαλεία του «Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας». Στον αντίποδα, το αντίτιμο καταβάλλεται εν τέλει από τα χαμηλά εισοδήματα και οι λαϊκές τάξεις.

Παρά τη βραδεία αποκλιμάκωση του γενικού πληθωρισμού, οι τιμές των τροφίμων παραμένουν υψηλές και αυξάνονται περαιτέρω, με την αισχροκέρδεια και τις πρακτικές καρτέλ να επιτείνουν την κρίση.

Η κυβέρνηση, χωρίς να λαμβάνει ουσιαστικά μέτρα αντιμετώπισης της αισχροκέρδειας και της εξ αυτής ακρίβειας, επιχειρεί «να μεταθέσει» το βάρος της δικής της ευθύνης στο εξωτερικό-στην Ευρωπαϊκή Ένωση και να διαχειριστεί το θέμα επικοινωνιακά, με την επιστολή που απέστειλε ο πρωθυπουργός προς την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

«Γιατί δεν πέφτουν οι τιμές ; Διότι ο τόπος θέλει σταθερότητα» αναφέρει στο σκίτσο του ο Τάσος Αναστασίου στη σημερινή «Αυγή», παραπέμποντας στο επιχείρημα περί σταθερότητας του πρωθυπουργού.

Τα επίχειρα αυτής της πολιτικής, που ευνοεί τους «μεγάλους» και «ισχυρούς» εις βάρος των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, των αυτοαπασχολούμενων, των ελεύθερων επαγγελματιών και των εργαζομένων μισθωτών, θα καταβάλει η κυβέρνηση της ΝΔ στις επερχόμενες ευρωεκλογές, με τη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία «να τσαλακώνει» τη νεοδημοκρατική σταθερότητα και να ανοίγει το δρόμο, ώστε στις εθνικές εκλογές, όποτε και αν αυτές γίνουν, οι προοδευτικές δυνάμεις να καταστούν κυβερνητική πλειοψηφία”.

Δείτε το βίντεο από την ομιλία:

Σχόλια

riviera banner

newsletter banner anagnostis