home design 800x400

Αποφυλακίστηκαν από το Ναύπλιο οι 9 Αιγύπτιοι για το ναυάγιο της Πύλου

Οι κατηγορούμενοι ως διακινητές μεταφέρθηκαν πίσω στις Δικαστικές Φυλακές Ναυπλίου όπου κρατούνταν, και από εκεί αποφυλακίστηκαν

Εκτός φυλακής είναι πλέον οι 9 Αιγύπτιοι που είχαν κατηγορηθεί ως διακινητές στο πολύνεκρο ναυάγιο της Πύλου, που σημειώθηκε τον Ιούνιο του 2023. Μετά την αθώωσή τους από το δικαστήριο στην Καλαμάτα, το οποίο δήλωσε αναρμόδιο να δικάσει την απόφαση, μεταφέρθηκαν πίσω στις Δικαστικές Φυλακές Ναυπλίου όπου κρατούνταν, και από εκεί αποφυλακίστηκαν.

Το δικαστήριο αποδέχθηκε τους ισχυρισμούς των δικηγόρων τους πως η τραγωδία συνέβη σε διεθνή ύδατα και έτσι δεν δίκασε καν την υπόθεση.

Μετά και την εισαγγελική πρόταση που ανέφερε ότι το δικαστήριο είναι αναρμόδιο, η έδρα ανακοίνωσε ότι κρίνει ως απαράδεκτη την ποινική δίωξη και κήρυξε αθώους τους κατηγορούμενους. Η απόφαση έγινε δεκτή με πανηγυρισμούς από το συγκεντρωμένο πλήθος.

H απόφαση εκδόθηκε έπειτα από αίτημα των συνηγόρων των εννέα Αιγυπτίων για αναρμοδιότητα του ελληνικού δικαστηρίου. Κατέθεσαν δυο λιμενικοί ως μάρτυρες και οι δυο υποστήριξαν ότι το σκάφος βρισκόταν σε διεθνή ύδατα.

Χθες το πρωί το κλίμα έξω από τα δικαστήρια ήταν επεισοδιακό. Υπήρξε ένταση μεταξύ ΜΑΤ και του μπλοκ του ΠΑΜΕ που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό δυο ατόμων, ενώ έγιναν και 3 προσαγωγές.

Σχόλια

Exit mobile version