home design 800x400

Σωματεία από την Αργολίδα καταγγέλλουν επίθεση των ΜΑΤ στην Καλαμάτα

Κάνουν λόγο για απρόκλητη επίθεση δυνάμεων των ΜΑΤ σε συνδικαλιστές και εκπροσώπους φορέων της Μεσσηνίας.

Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αργολίδας και το Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων και Ποτών Αργολίδας – Κορινθίας, καταγγέλλουν την απρόκλητη επίθεση δυνάμεων των ΜΑΤ σε συνδικαλιστές και εκπροσώπους φορέων της Μεσσηνίας.

‘Οπως σημειώνουν σε κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν:

«Σήμερα το πρωί μέλη σωματείων, συνδικαλιστές και εκπρόσωποι φορέων της Μεσσηνίας, βρέθηκαν έξω από τα δικαστήρια της Καλαμάτας όπου εκδικάζεται η υπόθεση του πολύνεκρου ναυαγίου της Πύλου.

Ένα έγκλημα προδιαγεγραμμένο εξαιτίας της αντιμεταναστευτικής πολιτικής της ΕΕ, των κυβερνήσεων, την απαράδεκτη Συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας, που τροφοδοτεί το δουλεμπόριο ανθρώπων και κάνει πιο επικίνδυνες τις διαδρομές, μετατρέποντας σε υγρό τάφο τη Μεσόγειο και τις ελληνικές θάλασσες.

Οι συγκεντρωμένοι δέχτηκαν απρόκλητη επίθεση από δυνάμεις των ΜΑΤ, θέλοντας να τους απωθήσουν απ’ τον χώρο των δικαστηρίων.

Από την επίθεση τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο Καλαμάτας ο Γιώργος Καραγιάννης, ενώ συνελήφθησαν ο Στέλιος Παπαβραμίδης, φοιτητής εκλεγμένος με την Πανσπουδαστική, ο Παναγιώτης Κουφαλάκος, πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ-ΕΦΚΑ Μεσσηνίας και ο Νίκος Κουτουμάνος, περιφερειακός σύμβουλος Πελοποννήσου με την «Λαϊκή Συσπείρωση». Μετά από την παρέμβαση των συγκεντρωμένων αφέθηκαν ελεύθεροι πριν λίγο.

Καλούμε ΟΛΑ τα σωματεία και τους φορείς του νομού να πάρουν θέση και να καταγγείλουν το γεγονός».

Σχόλια

Exit mobile version