home design 800x400

Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.: Μήνυμα αγανάκτησης στέλνουν οι εργαζόμενοι που συμμετέχουν 24ωρη Πανελλαδική Απεργία

Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση που δυναμικά, ενωτικά και μαζικά, συμμετέχουν στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία, σήμερα Τρίτη 21 Μαΐου.

Μήνυμα αγανάκτησης, αντίδρασης και οργής για την πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας (Ν.Δ.) και έχει οδηγήσει την ακρίβεια και την αισχροκέρδεια σε ξέφρενη πορεία, εξαθλιώνοντας και συνθλίβοντας τους οικονομικά ασθενέστερους προς όφελος του κεφαλαίου, στέλνουν οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση που δυναμικά, ενωτικά και μαζικά, συμμετέχουν στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία, σήμερα Τρίτη 21 Μαΐου.

Όπως αναφέρει η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., “οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θα συστρατευθούν με τους υπόλοιπους εργαζόμενους στο Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα για να διατρανώσουν την αντίθεσή τους σε μία αδιέξοδη πολιτική, η οποία έχει γίνει θηλιά στο λαιμό του Ελληνικού λαού. Θα πουν «ΩΣ ΕΔΩ» στην ακραία νεοφιλελεύθερη πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας (Ν.Δ.), προκαλώντας πόνο, θλίψη, φτώχεια και δυστυχία στους πολλούς για να κερδίζουν οι λίγοι.

Από την αρχή των μνημονίων, δεκατέσσερα (14) ολόκληρα χρόνια, οι
αποδοχές έχουν μειωθεί κατά 40%, καταργήθηκε ο 13ος και 14ος μισθός, επιβλήθηκε η εισφορά αλληλεγγύης 2%, πάγωσε μισθολογικά η διετία 2016 2017, μειώθηκε το αφορολόγητο και συνεχίζεται μία πολιτική μεθοδευμένης εξόντωσης της Ελληνικής Κοινωνίας. Η κυβέρνηση αντί να λάβει ουσιαστικά μέτρα, δέσμια και πιστή στα συμφέροντα, μοιράζει ψίχουλα και μέσω των πληρωμένων Μ.Μ.Ε. θέλει να τα παρουσιάσει ως αποτελεσματική εισοδηματική πολιτική.

Χωρίς ίχνος ντροπής και απύθμενο θράσος κάνουν ότι μπορούν για να
κερδίζουν οι επιχειρηματίες και τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα,
αδιαφορώντας παντελώς για τις ζωές των πολιτών. Θα έλεγε κανείς πώς βρίσκονται σε διατεταγμένη υπηρεσία. Δεν διστάζουν ακόμη και να εγκληματήσουν προκειμένου να εξυπηρετήσουν τα αρρωστημένα σχέδια τους και να γεμίσουν τις τσέπες τους. Τα Τέμπη ήταν ένα απ’ αυτά τα εγκλήματα. Ο λαός δεν μπορεί και δεν πρέπει να επιτρέψει τα εγκλήματα αυτά να μείνουν ατιμώρητα.

Απέναντι στη φτώχεια και την εξαθλίωση, απέναντι στα πολιτικά και
οικονομικά εγκλήματα, οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, μαζί με τους συναδέλφους τους του υπολοίπου Δημοσίου Τομέα, καθώς και του Ιδιωτικού, οφείλουν να αντιδράσουν και να βροντοφωνάξουν «ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ. ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΟ!».
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

  • Οριζόντια αύξηση 10% στους μισθούς των εργαζομένων στο Δημόσιο, ώστε να αντιμετωπισθεί το κύμα ακρίβειας και αισχροκέρδειας.
  • Επαναφορά ΕΔΩ και ΤΩΡΑ του 13ου και 14ου μισθού.
  • Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας (Σ.Σ.Ε.) για τους μισθούς μας.
  • Αναγνώριση μισθολογικά της διετίας 2016-2017.
  • Κατάργηση της εισφοράς 2% υπέρ της ανεργίας.
  • Αύξηση του αφορολόγητου στα 12.000 ευρώ.
  • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για να σταματήσει η διάλυση και η ερήμωση των υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
  • Μονιμοποίηση των εργαζομένων που δουλεύουν με επαναλαμβανόμενες συμβάσεις για χρόνια στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
  • Κατάργηση της αντεργατικής «διάταξης Βορίδη» για υποχρεωτικές εφέσεις μόνο σε ότι αφορά τις εργασιακές διεκδικήσεις.
  • Αύξηση του Επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας και ένταξη νέων κατηγοριών.
  • Να στελεχωθούν άμεσα με μόνιμους υπαλλήλους όλοι οι κρίσιμοι Δημόσιοι φορείς (Υγεία, Παιδεία, Κοινωνικές Υπηρεσίες, Ασφάλιση κ.λπ.) και να αναβαθμιστούν όλες οι αναγκαίες υποδομές.
  • Κατάργηση των «Αναπτυξιακών Οργανισμών» που αποτελούν «όχημα» συναλλαγής, κατασπατάλησης Δημοσίου χρήματος, διαπλοκής και διαφθοράς.

Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση συμμετέχουν μαζικά στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία της ΤΡΙΤΗΣ 21 ΜΑΪΟΥ 2024, και θα δώσουν δυναμικό παρών στα Συλλαλητήρια που θα διεξαχθούν ανά την Ελλάδα, όπως και στην κεντρική Απεργιακή Συγκέντρωση που έχει προγραμματισθεί για τις 11:00 το πρωί, έξω από το Υπουργείο Οικονομικών στην Αθήνα (Νίκης 5-7)”.

Σχόλια

Exit mobile version