home design 800x400

Ο Κυριάκος Σάμιος στο Ναύπλιο με τα «Χνάρια Θεάτρου»

Η παρουσίαση θα γίνει τη Δευτέρα 27 Μαΐου,, στις 7μμ,, στην Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Ναυπλίου «Ο Παλαμήδης».

To Θεατροδρόμιο Ναυπλίου, o Δήμος Ναυπλιέων, και η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Ναυπλίου «Ο Παλαμήδης» σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του Κυριάκου Σάμιου, «Χνάρια Θεάτρου. Από την άγονη γραμμή στη γόνιμη αποδρομή!».

Η παρουσίαση θα γίνει τη Δευτέρα 27 Μαΐου,, στις 7μμ,, στην Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Ναυπλίου «Ο Παλαμήδης».

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι Σέργιος Γκάκας, συγγραφέας, σκηνοθέτης και ο Κυριάκος Ντούμος, ηθοποιός, στιχουργός, ραδιοφωνικός παραγωγός.

Τον συντονισμό της εκδήλωσης θα αναλάβει η Καλλιόπη Καλποδήμου, φιλόλογος, θεατρολόγος.

Η Γιάννα Βασιλείου, ηθοποιός, και η Ελπίδα Κομιανού, θεατρολόγος, θα αναγνώσουν αποσπάσματα από τα κείμενα του Κυριάκου Σάμιου.

Ο Κυριάκος Σάμιος γεννήθηκε στην Νέα Κίο Αργολίδας το 1954. Σπούδασε στην Αθήνα, στην ΑΣΕΤΕΜ /ΣΕΛΕΤΕ. Εργάσθηκε στην Λαϊκή Επιμόρφωση (ΝΕΛΕ Αργολίδας). Συμμετείχε σε βιωματικά θεατρικά εργαστήρια, θεατρικά σεμινάρια επιμόρφωσης επιμορφωτών και σεμινάρια για κοινωνικές ευάλωτες ομάδες.

Η διαδρομή του στον χώρο και στον χρόνο προβάλλεται τόσο επί σκηνής (ηθοποιός και συντονιστής-σκηνοθέτης), αλλά και ως ένας από τα ιδρυτικά μέλη θεατρικών ομάδων όπως: ΕΣΤΙΑΣ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ, ΔΗ.ΘΕ.ΝΑ., ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΠΡΑΞΗΣ – ΘΕΑΤΡΟΔΡΟΜΙΟ ΝΑΥΠΛΙΟΥ.

Εκ πεποιθήσεως και με ζέση ερωτευμένου υπηρετεί το κοινωνικό θέατρο (Φυλακές, Ρομά, ΚΑΠΗ, πληθυσμιακές ομάδες απομακρυσμένων χωριών). Αθεράπευτα ταξιδευτής παίζει με τις λέξεις και χαράσσει επί χάρτου συναισθήματα σκέψεις ιδέες. Κείμενα του φιλοξενούνται στον περιοδικό τύπο: ΡΩΓΜΗ, ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΛΟΓΟΥ και ΤΕΧΝΗΣ, ΝΑΥΔΕΤΟ.

Συνετέλεσε ραδιοφωνικός παραγωγός εκπομπών λόγου . Συντονίζει και σκηνοθετεί το ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΠΡΑΞΗΣ – ΘΕΑΤΡΟΔΡΟΜΙΟ ΝΑΥΠΛΙΟΥ. Συμμετείχε στην συλλογική έκδοση ΤΑ ΔΙΗΓΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΓΚΛΕΙΣΜΟΥ εκδόσεις Άπαρσις (2020) καθώς και στην σειρά βιβλία για τις φυλακές ΕΓΚΛΕΙΣΤΟ ΦΕΓΓΑΡΙ, Εκδόσεις Απαρσις, με τον τίτλο ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΑΠΟΔΡΑΣΗ ΣΕ ΔΥΟ ΠΡΑΞΕΙΣ (2022). Το 2018 χρονολογείται η ποιητική συλλογή ΗΜΙΘΑΝΗ ΚΕΡΑΜΙΔΙΑ (Χειροποίητη έκδοση).

Καταφύγιο της πένας του το τετράδιο με ράγες: https://kyriakossamios.blogspot.com

Σχόλια

Exit mobile version