home design 800x400
home design 1170Χ320

Ναυάγιο Πύλου: Αθώοι οι 9 Αιγύπτιοι – Αναρμόδιο το δικαστήριο

H απόφαση εκδόθηκε έπειτα από αίτημα των συνηγόρων των εννέα Αιγυπτίων για αναρμοδιότητα του ελληνικού δικαστηρίου λόγω του ότι η τραγωδία συνέβη σε διεθνή ύδατα
Δικαστήρια Καλαμάτας

Αθώοι κηρύχτηκαν οι εννέα Αιγύπτιοι κατηγορούμενοι για το πολύνεκρο Ναυάγιο της Πύλου, με το δικαστήριο να δηλώνει αναρμόδιο να δικάσει την υπόθεση, καθώς η τραγωδία συνέβη σε διεθνή ύδατα. Και οι 9 κατηγορούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι.

Μετά και την εισαγγελική πρόταση που ανέφερε ότι το δικαστήριο είναι αναρμόδιο, η έδρα ανακοίνωσε ότι κρίνει ως απαράδεκτη την ποινική δίωξη και κήρυξε αθώους τους κατηγορούμενους. Η απόφαση έγινε δεκτή με πανηγυρισμούς από το συγκεντρωμένο πλήθος.

H απόφαση εκδόθηκε έπειτα από αίτημα των συνηγόρων των εννέα Αιγυπτίων για αναρμοδιότητα του ελληνικού δικαστηρίου. Κατέθεσαν δυο λιμενικοί ως μάρτυρες και οι δυο υποστήριξαν ότι το σκάφος βρισκόταν σε διεθνή ύδατα.

Νωρίτερα σήμερα το πρωί το κλίμα έξω από τα δικαστήρια ήταν επεισοδιακό. Υπήρξε ένταση μεταξύ ΜΑΤ και του μπλοκ του ΠΑΜΕ που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό δυο ατόμων, ενώ έγιναν και 3 προσαγωγές. Ένταση σημειώθηκε και με τον Θεόδωρο Δρίτσα πρώην Υπουργό και στέλεχος Νέας Αριστεράς, τον οποίο οι αστυνομικές δυνάμει μαζί και με άλλους διαδηλωτές δεν τους αφήνουν να περάσουν προς τα δικαστήρια.

Σχόλια

riviera banner

newsletter banner anagnostis