home design 800x400
home design 1170Χ320

Λακωνία: Φεστιβάλ Όστρια – Γιορτές του Νότου στα Βάτικα

Ποιοι καλλιτέχνες συμμετέχουν στο φετινό μουσικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ
festival ostria

Με μελωδίες και διάφορους μουσικούς ρυθμούς θα πλημμυρίσουν τα Βάτικα Λακωνίας το φετινό καλοκαίρι μέσω του Φεστιβάλ Όστρια – Γιορτές του Νότου.

Η αυλαία θα ανοίξει στις 28 Ιουνίου, με την Δανάη Μωραΐτη και την Χριστίνα Ψύχα, οι οποίες θα δώσουν πνοή σε έναν από καιρό αφημένο και κρυφό κήπο, στη Νεάπολη Λακωνίας ερμηνεύοντας ελληνόφωνα σύγχρονα και παραδοσιακά τραγούδια,

Τη σκυτάλη θα πάρουν, στις 27 Ιουλίου, οι Electric Litany, δημιουργώντας, στο μοναδικό φυσικό σκηνικό ου Κάβο Μαλέα, κάτω από τα βράχια του αναρριχητικού πεδίου «Ζόμπολο», στον Άγιο Νικόλαο Λακωνίας, ένα ονειρικό ηχοτοπίο που συνδυάζει post-rock, synthpop, νεοκλασική και ηλεκτρονική μουσική και πειραματικούς ήχους.

Στις 18 Αυγούστου, τα Κιντέρια θα συνοδεύσουν με παραδοσιακές μουσικές το γλέντι του καλοκαιριού, κάτω από το φωτισμένο Κάστρο της Αγίας Παρασκευής, στο Μεσοχώρι ενώ το φετινό φινάλε θα γίνει στις 14 Σεπτεμβρίου, στα Κύθηρα, όπου ο Γιώργης Ξυλούρης (Ψαρογιώργης) θα ερμηνεύσει, με τον δικό του μοναδικό τρόπο, παραδοσιακούς σκοπούς της Κρήτης, μετατρέποντας το κρητικό λαούτο σε κεντρικό μελωδικό όργανο. Η εκδήλωση αυτή σηματοδοτεί την πρώτη συνεργασία της ΌΣΤΡΙΑ με το Σύλλογο «Πορτοκαλιά» του Καραβά, στα Κύθηρα.

Το μουσικό φεστιβάλ «‘Οστρια – Γιορτές του Νότου» είναι ένα μη κερδοσκοπικό, συνεργατικό εγχείρημα από νέους που διαμένουν στα Βάτικα Λακωνίας, με βάση την ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. Θύμβρη:«Η ΌΣΤΡΙΑ είναι το ανακάτεμα της ζωντανής μουσικής με τις ομορφιές του τόπου μας, αλλά και με τους ανθρώπους του. Με τις Γιορτές του Νότου ανακαλύπτουμε νέους τρόπους μοιράσματος, συναναστροφής και ψυχαγωγίας, ενώ παράλληλα γνωριζόμαστε με τα χωριά-στολίδια της Νότιοανατολικής Λακωνίας. Μέσα από πολιτιστικές δράσεις που αγκαλιάζουν το χθες και το σήμερα, οραματιζόμαστε το ζωντάνεμα της επαρχίας» εξηγούν οι διοργανωτές.

Οι Γιορτές του Νότου ξεκίνησαν οργανικά και αυθόρμητα το 2018 από μια παρέα νέων, που γεννήθηκαν, μεγάλωσαν, έφυγαν και επέστρεψαν στη Νεάπολη Λακωνίας. Πραγματοποιήθηκαν με όρεξη και αγάπη το 2019, το 2022 και το 2023 στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Μονεμβασίας και μεταξύ άλλων, έχουν φιλοξενήσει το Ross Daly, τους Γκιντίκι, τη Βουκολική Διαταραχή, τις Πλειάδες, τους Los Tre, τους Kooba Tercu και το Τρίο Κατάρα.

Η είσοδος για το κοινό στις μουσικές βραδιές θα γίνεται με ελεύθερη συνεισφορά.

afisa

Πρόγραμμα:

28 Ιουνίου 2024
Δανάη Μωραΐτη & Χριστίνα Ψύχα
Κρυμμένος Κήπος, Νεάπολη

27 Ιουλίου 2024
Electric Litany
Αναρριχητικό Πεδίο «Ζόμπολο», Γεώπαρκο Αγίου Νικολάου

18 Αυγούστου 2024
Κιντέρια
Αγία Παρασκευή, Μεσοχώρι

14 Σεπτεμβρίου 2024
Ψαρογιώργης
Παλαιό Δημοτικό Σχολείο Καραβά, Κύθηρα

Σχόλια

riviera banner

newsletter banner anagnostis