home design 800x400
home design 1170Χ320

Καταιγισμός καταγγελιών για αυθαιρεσίες σε παραλίες της Αργολίδας

Η νέα ψηφιακή πλατφόρμα MyCoast αποκαλύπτει παρανομίες σε παραλίες της Αργολίδας και άλλων περιοχών, με 700 καταγγελίες σε δύο εβδομάδες
Παραλία ξαπλώστρες

Η εφαρμογή MyCoast έχει αναδειχθεί ως ένα ισχυρό εργαλείο στα χέρια των πολιτών για την καταπολέμηση των αυθαιρεσιών στις παραλίες της Ελλάδας.

Ιδιαίτερα στην Αργολίδα, έχουν σημειωθεί πολλές καταγγελίες για παράνομες καταλήψεις αιγιαλού, όπως αποκαλύπτουν τα δεδομένα από τη νέα αυτή ψηφιακή πλατφόρμα.

Πάνω από 700 καταγγελίες σε 2 εβδομάδες

Η εφαρμογή MyCoast επιτρέπει στους χρήστες να ελέγχουν τη νομιμότητα των παραχωρήσεων στις παραλίες και να υποβάλλουν καταγγελίες σε περιπτώσεις παραβάσεων.

Μέσα στις πρώτες δύο εβδομάδες λειτουργίας της, η εφαρμογή έχει συγκεντρώσει πάνω από 16.000 λήψεις και περισσότερες από 700 καταγγελίες, καθιστώντας την ένα πολύτιμο εργαλείο για την προστασία των παραλιών.

Εντυπωσιακά στατιστικά χρήσης

Περισσότερες από 6.500 παραλίες είναι ήδη καταχωρισμένες στην εφαρμογή, με επιπλέον 1.200 υπό παραχώρηση μέχρι τα τέλη Μαΐου.

Η εφαρμογή, η οποία είναι διαθέσιμη δωρεάν σε App Store και Play Store, παρέχει έναν εύκολο τρόπο για τους πολίτες να συμμετέχουν ενεργά στην προστασία του φυσικού περιβάλλοντος.

Πρωταθλητές των καταγγελιών

Ανάμεσα στις περιοχές με τις περισσότερες καταγγελίες, ξεχωρίζουν οι Κυκλάδες, η Πάρος και η Νάξος.

Στην Αργολίδα, όπως και σε άλλες περιοχές, οι πολίτες καταγγέλλουν κυρίως παράνομες πρακτικές σχετικά με ομπρέλες και ξαπλώστρες.

Οι αναφορές περιλαμβάνουν και άλλες περιοχές, όπως τα Δωδεκάνησα, την ανατολική Αττική, τη Χαλκιδική, την Κέρκυρα και πολλές άλλες.

Τεχνολογία και αυστηροί κανόνες

Η εφαρμογή MyCoast εντάσσεται σε μια σειρά από μέτρα που περιλαμβάνουν την εισαγωγή νέων τεχνολογιών, όπως drones και δορυφόρους, για την αποτελεσματικότερη παρακολούθηση των παραλιών. Επιπλέον, έχουν θεσπιστεί αυστηρότεροι κανόνες και ποινές για όσους παρανομούν, ενώ έχει προγραμματιστεί η διατήρηση «απάτητων παραλιών» όπου δεν θα επιτρέπονται παραχωρήσεις σε επιχειρήσεις.

Με τη βοήθεια της εφαρμογής MyCoast, οι πολίτες έχουν πλέον τη δύναμη να συμβάλλουν στην προστασία των ελληνικών παραλιών, διασφαλίζοντας την ελεύθερη και νόμιμη πρόσβαση για όλους.

Σχόλια

riviera banner

newsletter banner anagnostis