home design 800x400

Το Ναύπλιο γιορτάζει τους Αγίους Κωνσταντίνο και Ελένη

Με λαμπρότητα τα «Κωνσταντίνεια 2024» στη συνοικία Νέο Βυζάντιο, με πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων και προσκύνημα του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Ευγενίου του Τραπεζούντιου

Το Ναύπλιο γιορτάζει με κάθε επισημότητα τη μνήμη των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, στη μεγαλύτερη συνοικία της πόλης, το Νέο Βυζάντιο ή Συνοικισμό.

Η εορτή εντάσσεται στα πλαίσια των εκδηλώσεων «Κωνσταντίνεια 2024» που διοργανώνει το εκκλησιαστικό συμβούλιο του Ιερού Ναού Κωνσταντίνου και Ελένης.

Πανηγυρικός εσπερινός και λιτάνευση

Την παραμονή της εορτής, Δευτέρα 20 Μαΐου, τελέστηκε πανηγυρικός εσπερινός χοροστατούντος του Αρχιμανδρίτη Ανανία Κρίππα της Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Συμμετείχαν επίσης ο Ιερομόναχος Βασίλειος, Ηγούμενος της Μονής Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Πρασινάδος Δράμας, ο Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Παπουλέσης και άλλοι ιερείς της Μητροπόλεως Αργολίδας. Παρόντες ήταν εκπρόσωποι των πολιτικών, δικαστικών, στρατιωτικών και αστυνομικών αρχών.

Μετά τον εσπερινό, ακολούθησε η λιτάνευση της εικόνας των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης καθώς και του Ιερού Λειψάνου, με τη συνοδεία της Δημοτικής Φιλαρμονικής του Δήμου Ναυπλιέων.

Προσκύνημα ιερού λειψάνου

Στα πλαίσια των εορτασμών, φιλοξενείται για ολιγοήμερο προσκύνημα το Ιερό Λείψανο του Αγίου ενδόξου Ευγενίου του Τραπεζούντιου από τη Μητρόπολη της Δράμας.

Το Ιερό Λείψανο θα παραμείνει στον Ιερό Ναό για προσκύνηση έως τις 23 Μαΐου, προσφέροντας στους πιστούς μια μοναδική ευκαιρία να αποτίσουν φόρο τιμής.

Η μεταφορά του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Ευγενίου του Τραπεζούντιου πραγματοποιήθηκε μετά από ευλαβές αίτημα του Μητροπολίτη Αργολίδος Νεκταρίου προς τη Μητρόπολη Δράμας, με την ευλογία του Μητροπολίτη Δωροθέου.

Οι εκδηλώσεις «Κωνσταντίνεια 2024» συνεχίζονται με θρησκευτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις, προσελκύοντας πλήθος πιστών και επισκεπτών.

Photos: anagnostis

Σχόλια

Exit mobile version