home design 800x400
home design 1170Χ320

ΠΑΣΟΚ: Στο πλευρό των εργαστηριακών γιατρών

Οι εργαστηριακοί γιατροί τις τελευταίες μέρες διαμαρτύρονται για την εφαρμοφή του μέτρου clawback και κάνουν κινητοποιήσεις δηλώνοντας τα αιτήματά τους

|

Χρόνος ανάγνωσης

1 λεπτό

|

0 Σχόλια στο ΠΑΣΟΚ: Στο πλευρό των εργαστηριακών γιατρών
Προσλήψεις γιατρών Αργολίδα

Στο πλευρό των εργαστηριακών γιατρών της χώρας βρίσκεται το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, οι οποίοι τις τελευταίες μέρες διαμαρτύρονται για την εφαρμοφή του μέτρου clawback και κάνουν κινητοποιήσεις δηλώνοντας τα αιτήματά τους.

Όπως αναφέρει σε δήλωσή του ο βουλευτής Αργολίδας Ανδρέας Πουλάς, “επί 12 χρόνια πληρώνουν τις υπερβάσεις του κλειστού και ελλειμματικού προϋπολογισμού του ΕΟΠΥΥ με αποτέλεσμα η κατάσταση να έχει φτάσει στο απροχώρητο.

Η κυβέρνηση και η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας απέναντι σε αυτή την κατάσταση αντί να βοηθήσει τους εργαστηριακούς γιατρούς και να διευκολύνει τη λειτουργία των ιατρείων τους απαντά με μία διάταξη του άρθρου 69 ν. 5102/2024, με την οποία τους τιμωρεί με διακοπή των συμβάσεών τους αν αρνηθούν να εκτελέσουν παραπεμπτικά.

Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής στέκεται στο πλευρό των εργαστηριακών γιατρών και στηρίζει τα δίκαια αιτήματά τους και παράλληλα ζητάμε από την κυβέρνηση να εξορθολογήσει και να προσαρμόσει το μέτρο του clawback, εφαρμόζοντας τις Διεθνείς Κατευθυντήριες Οδηγίες ορθής κλινικής συνταγογράφησης και τα διαγνωστικά πρωτόκολλα, ώστε να εναρμονιστεί με τον Ευρωπαϊκό μέσο όρο, χωρίς να μετακυλήσει τις δαπάνες στους πολίτες-ασθενείς, όπως έπραξε πρόσφατα με το χαράτσι των 1 & 3 ευρώ, ανά παραπεμπτικό στις εργαστηριακές και απεικονιστικές εξετάσεις”.

Σχόλια

riviera banner

newsletter banner anagnostis