home design 800x400
home design 1170Χ320

Γεύση από Σαχάρα στο Ναύπλιο (Εικόνες)

Κιτρίνισε ο ουρανός από την Αφρικανική σκόνη – Υποχωρεί το φαινόμενο – Ο καιρός την Τρίτη και την Τετάρτη

|

Χρόνος ανάγνωσης

3 λεπτά

|

0 Σχόλια στο Γεύση από Σαχάρα στο Ναύπλιο (Εικόνες)
Ναύπλιο Αφρικανική σκόνη ήλιος Μπέκας

Αυξημένη είναι η συγκέντρωση Αφρικανικής σκόνης τις τελευταίες ημέρες στο Ναύπλιο, αν και φαίνεται πως το φαινόμενο σταδιακά υποχωρεί. Η ορατότητα έχει περιοριστεί αισθητά και η ατμόσφαιρα έχει επιβαρυνθεί αρκετά, αν και όχι στο βαθμό που είχε συμβεί προ ενός μηνός.

Η έλευση Αφρικανικής σκόνης δεν είναι κάτι άγνωστο για την περιοχή, καθώς ταλαιπωρεί συχνά πυκνώ τους κατοίκους. Τα αυτοκίνητα έχουν μετατραπεί σε πίνακες ζωγραφικής, με τη σκόνη να αποτυπώνεται με ένα χαρακτηριστικό καφέ χρώμα στα παράθυρα και τα καπό.

Οι παρακάτω φωτογραφίες του Δημήτρη Μπέκα είναι χαρακτηριστικές:

Ναύπλιο Αφρικανική σκόνη ήλιος Μπέκας
Φώτο: Dimitris Bekas
Ναύπλιο Αφρικανική σκόνη ήλιος Μπέκας
Φώτο: Dimitris Bekas
Ναύπλιο Αφρικανική σκόνη ήλιος Μπέκας
Φώτο: Dimitris Bekas
Ναύπλιο Αφρικανική σκόνη ήλιος Μπέκας
Φώτο: Dimitris Bekas
Ναύπλιο Αφρικανική σκόνη ήλιος Μπέκας
Φώτο: Dimitris Bekas
Ναύπλιο Αφρικανική σκόνη ήλιος Μπέκας
Φώτο: Dimitris Bekas

Υποχωρεί η Αφρικανική σκόνη

Σημαντική είναι η μείωση της αφρικανικής σκόνης που ταλαιπώρησε, σε μεγάλο βαθμό, τους κατοίκους τις προηγούμενες ημέρες.

Ειδικότερα, σε ανάρτησή του ο μετεωρολόγος Θοδωρής Κολυδάς, γράφει τα εξής:

«Μειωμένες οι συγκεντρώσεις της σκόνης, αν και θα διατηρηθούν και την Τρίτη, ενώ από την Τετάρτη προβλέπεται βελτίωση ποιότητας της ατμόσφαιρας. Η θερμοκρασία πάντως θα ανέβει στα κεντρικά και νότια και τοπικά θα φτάσει τους 33 με 35° C» .

Καλοκαιρινές θερμοκρασίες θα καταγραφούν, επίσης, το επόμενο διήμερο με τον υδράργυρο να κινείται γύρω στους 35 βαθμούς. 

Πρόγνωση καιρού από την ΕΜΥ

Ο καιρός την Τρίτη 

Γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις πρόσκαιρα πιο πυκνές τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά οπότε στα ορεινά πιθανό να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι.

Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά και είναι πιθανό να σχηματιστούν ομίχλες.  Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης, η οποία θα παρουσιάζει τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις στα δυτικά, τα κεντρικά και τα νότια. Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά στα ανοικτά του Ιονίου έως 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Στην υπόλοιπη χώρα θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά στο νοτιοανατολικό Αιγαίο έως 6 τοπικα 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στη δυτική χώρα και στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά. Θα φτάσει στα βόρεια τους 27 με 29 βαθμούς, στην υπόλοιπη χώρα τους 30 με 32 τοπικά στα δυτικά τους 34 βαθμούς ενώ στη νότια Κρήτη θα αγγίξει τους 35 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Τετάρτη

Γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις στα νότια, κατά τόπους πιο πυκνές, όπου είναι πιθανόν να σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές στη Κρήτη. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά ορεινά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι.

Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές ώρες στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά. Σταδιακή υποχώρηση της αφρικανικής σκόνης από τα δυτικά.

Οι άνεμοι στα βόρεια θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 και στα υπόλοιπα θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά και άνοδο στα ανατολικά. Στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά, το Ιόνιο και τις Κυκλάδες θα φτάσει τους 27 με 29 και τοπικά στα νοτιοδυτικά τους 30 βαθμούς, στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 32 με 34 και τοπικά τους 35 βαθμούς και στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τους 31 με 33 βαθμούς Κελσίου.

Σχόλια

riviera banner

newsletter banner anagnostis