home design 800x400

Ν. Κίος: Όχι στην καταστροφή της γέφυρας του Ερασίνου (Videos)

Η συγκέντρωση της Πρωτοβουλίας Πολιτών για τη Διάσωση της Γέφυρας του Ερασίνου.

Η Πρωτοβουλία Πολιτών για τη Διάσωση της Γέφυρας του Ερασίνου έδωσε ραντεβού σήμερα Κυριακή 19 Μαΐου στη γέφυρα του Ερασίνου στη Νέα Κίο για να φωνάξουν όλοι μαζί ένα μεγάλο «Οχι» στην καταστροφή της γέφυρας και του τοπόσημου.

Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης εξέφρασαν τις απόψεις τους σχετικά με τη σωτηρία της γέφυρας η οποία αντιμετωπίζει θέματα στατικότητας.

Ακολούθησε συγκέντρωση υπογραφών και ο σχηματισμός συντονιστικού. Θα πρέπει να τονιστεί ότι όλοι αναγνωρίζουν προβλήματα στατικότητας, τα οποία μπορούν να αντιμετωπιστούν και παράλληλα να διασωθούν τα κιγκλιδώματα δεξιά κι αριστερά της γέφυρας, ώστε να παραμείνει ζωντανή η μνήμη. Από πλευράς απελθούσης Περιφερειακής διοίκησης είχε προταθεί εναλλακτικά η κατασκευή μιας ακόμα γέφυρας παράλληλα προς την σημερινή, πράγμα που θα επιβάρυνε σοβαρά το περιβάλλον, αφού στην περιοχή και σε απόσταση μόλις λίγων μέτρων από την γέφυρα Μπέϊλυ υπάρχουν ακόμα δύο γέφυρες ή μια πάνω στην άλλη στον δρόμο προς τον Αλμυρό!

Εναλλακτικά η όποια κίνηση αυτοκινήτων θα μπορούσε να εξυπηρετηθεί από τον παραλιακό χωματόδρομο. Είναι αστείο πέριξ του Άργους να υπάρχουν τουλάχιστον τρεις Ιρλανδικές γέφυρες, ενώ θα έπρεπε να είχαν αντικατασταθεί από κανονικές και η απελθούσα περιφερειακή διοίκηση να θέλει να «φορτώσει» ακόμα μία στον Ερασίνο!

Την εκδήλωση συνόδεψαν με τη μουσική τους οι ΚΡΟΥΣΤΙΚ.

Σχόλια

Exit mobile version