home design 800x400

Ναύπλιο: Ημέρα Μνήμης των Ελλήνων του Πόντου

Εκδηλώσεις για τον εορτασμό της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου στο Ναύπλιο

|

Χρόνος ανάγνωσης

1 λεπτό

|

0 Σχόλια στο Ναύπλιο: Ημέρα Μνήμης των Ελλήνων του Πόντου

Εκδηλώσεις για τον εορτασμό της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου θα πραγματοποιηθούν στο Ναύπλιο την Κυριακή 19 Μαΐου.

Ακολουθεί το πρόγραμμα εορτασμού:

Κυριακή 19 Μαΐου

Γενικός σημαιοστολισμός από της ογδόης πρωινής ώρας μέχρι της δύσης του ηλίου της 14ης Μαΐου. Φωταγώγηση όλων των Δημοσίων, Δημοτικών και Κοινοτικών καταστημάτων, των καταστημάτων Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου και των Τραπεζών, από τη δύση του ηλίου της 19ης Μαΐου μέχρι τις πρωινές ώρες της επομένης ημέρας.

11.00 Επιμνημόσυνη δέηση στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Γεωργίου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Αργολίδος κ. Νεκταρίου. Εκφώνηση ομιλίας από την κα Ελευθεριάδη Πιτσάκη Σοφία, καθηγήτρια Αγγλικών 4ου Δημοτικού Σχολείου Ναυπλίου. 

11.30 Κατάθεση στεφάνων από εκπρόσωπο της Βουλής, της Περιφέρειας Πελοποννήσου, των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας , του Δήμου, των Εφεδροπολεμιστικών Οργανώσεων και του Συλλόγου Ποντίων Αργολίδας, στο Μνημείο του Δημητρίου Υψηλάντη (Πλατεία Τριών Ναυάρχων ), όπου θα τηρηθεί σιγή ενός λεπτού στη μνήμη των ένδοξων νεκρών του Έθνους. 

Η τελετή θα ολοκληρωθεί με την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου. Θα ακολουθήσει Εκδήλωση Μνήμης από τον Σύλλογο Ποντίων Αργολίδας «Η Παναγία Σουμελά».

Στην συνέχεια θα δοθεί καφές και γλυκίσματα στην αίθουσα του ΤΡΙΑΝΟΝ  στην Πλατεία Συντάγματος  όπου θα φιλοξενηθεί και έκθεση ζωγραφικής. 

Σχόλια

Exit mobile version