home design 800x400

Μία σπίθα αρκεί για να γίνουν στάχτη τα αρχαία μνημεία στο Άργος

Αρχαία Αγορά και Αρχαίο Θέατρο έχουν πνιγεί στα χορτάρια

Μία σπίθα αρκεί για να γίνουν στάχτη τα αρχαία μνημεία στο Άργος. Με την αντιπυρική περίοδο να βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη, η εικόνα που παρουσιάζουν η Αρχαία Αγορά και ο περιβάλλων χώρος στο Αρχαίο Θέατρο της πόλης, είναι αποκαρδιωτική.

Πέρα από την εικόνα εγκατάλειψης και κατάρρευσης που παρουσιάζουν το αρχαίο Θέατρο και το Σαραπείο, όπως είχε αποκαλύψει πριν τρεις μήνες ο anagnostis, δεν έχει γίνει κανένας καθαρισμός από ξερόχορτα, όπως προβλέπει ο νόμος.

Η εγκληματική αμέλεια των υπευθύνων έχει οδηγήσει τα μνημεία της πόλης σε αυτή την κατάσταση. Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αργολίδας, φαίνεται πως δεν έχει λάβει κανένα προληπτικό μέτρο για την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς του Άργους, ως όφειλε να έχει πράξει. Οι πολίτες δυσανασχετούν αλλά απευθύνονται εις ώτα μη ακουόντων.

Η Αρχαία Αγορά του Άργους είναι μονίμως πνιγμένη στα χορτάρια και αδιάβατη από τους επισκέπτες. Η ΕΦΑ Αργολίδας εδώ και χρόνια δεν έχει βρει κανένα τρόπο, ώστε ο αρχαιολογικός χώρος να καθαρίζεται στοιχειωδώς και έγκαιρα, αυξάνοντας έτσι τον κίνδυνο πρόκλησης πυρκαγιάς, με ανυπολόγιστες συνέπειες.

Χαρακτηριστικές είναι οι παρακάτω εικόνες που αποτυπώθηκαν χθες Πέμπτη 16 Μαΐου:

Σχόλια

Exit mobile version